Ми у Facebook
07.09.2014, 11:21

Закон про спрощення призову: що це означає для громадян

Президент України Петро Порошенко підписав закони, якими регламентується порядок комплектування особового складу за контрактом, а також спрощується процедура призову.
Про це повідомляє прес-служба Президента.

Документи, зокрема, врегульовують законодавство в частині переходу Збройних Сил України до комплектування особового складу на контрактній основі, а також спрощення процедури і скорочення часу, необхідного для здійснення призову громадян на військову службу "у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці України, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану", пише Укрінформ.

Порошенко підписав закон про спрощення призову

Нагадаємо, що Верховна Рада проголосувала за ці закони, запропоновані Кабміном, 12 серпня.

Закони «Про військовий обов'язок і військову службу» та «Про засади запобігання та протидії корупції» (щодо призову громадян на військову службу) передбачають, що громадяни України, яким присвоєно первинне військове звання офіцерського складу запасу, можуть проходити військову службу за контрактом строком від 2 до 5 років.

В Україні офіційно відновили призов до армії

Зокрема, законом розділені поняття військової служби за контрактом осіб рядового складу та військової служби за контрактом осіб сержантського і старшинського складу. Це зроблено з метою прийняття на контрактну військову службу в рядовий склад громадян України, які мають базову загальну середню освіту. Особам сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом і мають вищу освіту, надається можливість бути прийнятими на контрактну службу як особам офіцерського складу.

Можливе введення воєнного стану: що це означає для населення

Крім того, передбачається спрощення спецперевірки при надходженні на службу і передачі на військовий облік військовозобов'язаних, які досягли 25 років.





На правах реклами