Ми у Facebook
06.09.2014, 13:38

Коли варто заводити собаку? [+ПОРАДИ]

Кого можуть залишити байдужими такі уважні, добрі й беззахисні очі чотирилапого? Ви з дитинства мріяли мати собаку і тепер вирішуєте, здійснити цю мрію чи ні, адже в сім’ї маленькі діти та й часу мало. Добре поміркуйте, чи готові ви віддавати левову частку своєї уваги та життя домашньому улюбленцеві.
«Дуже хочемо мати собаку, але нашим діткам всього два і шість рочків. Чи не зарано для них заводити тварину? Можливо, потрібно дочекатися, поки діти підростуть і свідомо будуть ставитися до неї?» - з такими питаннями звернулася мешканка Рівного Ірина Л.

А допомогти нам з порадами погодилася Тетяна Кравцова, яка має трирічного добермана Ілая – улюбленця всієї сім’ї.

ЖК: Пані Тетяно, у свій час ви планували мати собаку в родині? Як ви готувалися до появи крихітного Ілая?

У Японії пропонують зняти стрес у кафе для котів

Т.: Планували, але не думали, що це буде собака великої породи. Тепер ми не уявляємо себе без нього. А готувалися дуже серйозно: радилися з досвідченими власниками собак і ветеринаром, вивчали відомості про доберманів, про догляд за твариною в різні періоди життя.



ЖК: Які труднощі чекають на майбутніх господарів собаки? До чого потрібно бути готовій сім’ї пані Ірини?

Т.К.: Так, труднощі є, і немалі. Цуценятко – це начебто мала дитина. Годувати потрібно по годинах, часто вигулювати. Ми мешкаємо у багатоповерхівці і тому довелося прикласти немало зусиль, щоби привчити Ілая проситися на вулицю. Важливо дотримуватися певного раціону, вчасно робити щеплення, стежити за здоров’ям песика, вигулювати його за будь-якої погоди. Зважайте і на відповідність вашого характеру із вдачею тварини.

Rivnecats: життєві історії рівненських котів [+Фото]

ЖК: Дійсно, турбот не мало! Що порадите пані Ірині?

Т.К.: Купувати собаку краще тоді, коли ви бачите, що ваші малюки стали більш слухняними і зможуть дбайливо поводитися з цуценям. Необхідно відразу пояснити дитині, що всі ігри з собачкою повинні проходити на підлозі, що на ручках носити цуценя не можна, тому що воно може вистрибнути і пошкодити лапки. Зазвичай діти із задоволенням виконують всі ці заходи безпеки, адже ви їх не обмежуєте в іграх, а просто коригуєте правила спілкування з цуценям. Окрім того, діти можуть вигулювати собаку, годувати його. Таким чином ви привчаєте їх бути відповідальними. А любові вашого песика вистачить з головою на всіх, будьте впевнені!

Попри всі турботи про домашніх тварин, вони дарують нам і нашим дітям безліч щасливих хвилин!





На правах реклами