Ми у Facebook
08.11.2014, 14:03

Секрети приготування смачних суші – у програмі «Ранкова кава» [Фото+Відео]

У новій програмі "Ранкова кава" на розмову за чашечкою кави ведуча Ольга Данилюк завітала до "Токіо". Не японського міста, а рівненського суші-бару, який нещодавно відкрився у нашому місті. А поспілкуємося ми з суші-шефом цього закладу – Костянтином ДЯЧЕНКОМ, який поділиться секретами приготування смачних суші.
– Розкажіть, будь ласка, свою історію: як ви стали суші-шефом, де навчалися, де переймали досвід?

– Моя історія розпочалася з того, що у 2007 році такий заклад як "Суші студія" набирав кухарів без досвіду роботи. Я тоді зрозумів, що це для мене чудова можливість навчитися чомусь та в майбутньому працювати у цьому напрямку. Потім була співбесіда, навчання в Києві на курсах сушистів. Там я отримав навички цієї сфери, після того – перебував за кордоном, там теж поглиблював свої знання. А після повернення в Рівне вже удосконалював техніку приготування суші у нашому місті. У закладі "Саторі" шеф-кухарем був Ігор Березньов, відома людина серед кухарів і суші-шефів, і в нього я переймав досвід. Він працював у Празі, спілкувався і працював з японцями, то в такої людини, повірте, було чому повчитися. А зовсім нещодавно я повернувся з Луцька, де працював півроку. Тепер я суші-шеф у рівненському суші-барі "Токіо".

ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

– Якщо порівняти Рівне та Луцьк, з якого ви зовсім нещодавно повернулися, то де суші-барів більше?

– Ніша суші у Рівному практично не зайнята. У Рівному ми не бачимо конкурентів, у Луцьку набагато більше суші-барів, а ми це тільки починаємо. Наш заклад "Токіо" не конкурує з ресторанами, де подають суші, адже ми заклад локального, камерного, так би мовити, типу, де людина може швидко, смачно і в приємній атмосфері поїсти суші. Луцьк поки Рівне випереджає, але ми поступово наздоганяємо.



«Ранкова кава» зібрала разом відомих рівнян і підтримала армію [Фото+Відео]



– А якщо говорити про меню закладу "Токіо" – то це тільки суші чи ви можете запропонувати ще якісь японські страви?

– У нас є суші, місі-супи – класничні японські супи та салати. У нас в суші-барі тільки холодний цех, але зовсім згодом у нас буде ще один заклад, в центрі міста, де буде гарячий цех і ми будемо дивувати гостей ширшим різноманіттям страв. Буде вирішено, можливо, там подаватимуть гарячі чи смажені роли. Але, забігаючи наперед, скажу, що особливістю другого закладу буде ще й те, що у нас будуть дитячі, солоденькі суші, якими можна буде потішити діток.



«Ранкова кава»: спеціальний ювілейний випуск, ведуча і гостя — Ольга Данилюк [+Відео]

...Ну, а далі в рамках зйомки програми "Ранкова кава" відбувся майстер-клас із приготування суші. Ми з суші-шефом приготували рол "Зелений дракон", рол "Такао" та рол "Хонсю". Перший рол "Зелений дракон" має основні інгредієнти – огірок, вугор та авокадо. Такао – це назва вулкану неподалік Токіо, тож і справа з такою назвою своєрідно символізує вулкан. Основні її складові – це огірок, вершковий сир, морський окунь, копчений лосось та ікра риби тобіко. “Хонсю” – це особливий рол, в який свої авторські нотки вніс суші-шеф Костянтин. В нього входять вершковий сир, омлет, хіяші-вакаме, горіховий соус і лосось.

ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Також у "Токіо" ви можете спробувати гункани – це легкі суші, які виготовляються без спеціального ковбика для суші. Вони нагадують собою "кораблики", які легко готувати та смачно споживати.

У меню суші-бару "Токіо" є і нігірі, що в перекладі означає "сформований рукою", – суші, у яких поєднується рис та сира риба. Водночас шеф має приготувати їх так, щоб вони не перебивали смак одне одного.

«Ранкова кава»: секрети рівненського пива [Фото+Відео]

– Якщо ж говорити про правильне споживання суші, то потрібно дотримуватися простих правил: починаємо з того, що палички ми розкриваємо не над столом, потім тремо їх одна об одну, щоб не потрапила стружка у страви, – дає поради глядачам програми "Ранкова кава" наш співрозмовник. – Кладемо одну паличку між основою великого пальця та на безіменний палець – ця паличка у нас буде нерухома. Іншу ж паличку ми затискаємо між великим та вказівним пальцями. Потім ми рівняємо палички об тарілку. Наливаємо у посудину соєвий соус, але варто запам’ятати, що суші не треба "купати" у соусі, а просто додати трошки присмаку. А у нас часто роблять помилку і топлять смаки, які готував кухар. Перед споживанням у соєвому соусі розбавляють васабі, щоб смак був гострішим.

ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

– Девіз нашого закладу – швидко, якісно, доступно та смачно, – додав на завершення розмови Костянтин Дяченко. – Один рол ми готуємо 7-10 хвилин, усі інгредієнти для суші у нас завжди якісні та свіжі, а якщо говорити про ціни, то вони не "кусаються". Ми можемо привезти суші навіть вам додому, щоб вони підняли вам настрій і ви могли посмакувати ними.

А щоб дізнатися, а краще спробувати всі страви з меню суші-бару "Токіо", потрібно самим завітати до закладу й насолодитися споживанням смачнючих страв японської кухні за привабливими цінами та у затишній атмосфері.

ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Токіо, суші-бар
33001, м.Рівне, вул.Соборна, 197
тел.: (362) 40-65-40, (096) 272-76-37

Безкоштовна доставка суші по місту

Пн. Вт. Ср. Чт. -20% на суші з 12 до 16 години
Пт. Сб. Нд. -10% на суші з 12 до 16 години






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ