Ми у Facebook
08.09.2014, 14:47

Ігор МІЧУДА: Буду “мочити” всіх

Голова правління ГО “Асоціація працівників будівельної галузі Рівного та Рівненської області” – про незаконні будівництва, байдужість міської влади, люстрацію та свої політичні амбіції.
– Напевно тільки лінивий не бачив, що на білбордах у Рівному Ви, пане Ігорю, не рекомендуєте рівнянам купувати житло у житловому комплексі “Ріверсайд”. Чому саме?

– Їхнє будівництво не має під собою ніякої законної основи. Тут є дві можливості розвитку подій. З одного боку, що після всього процесу приїде бульдозер і просто знесе все, що там було збудовано. А з іншого, що сесія Рівненської міської ради приймає рішення про розірвання договору з попереднім власником та передачу землі цьому забудовнику не підтримує і ділянка перейде місту. І тоді під цими своїми об'єктами вони оформлять відведення землі у встановленому законом порядку, а під будинком землю вони повинні будуть викупити.

Я взагалі не можу зрозуміти дії компанії "Ріверсайд", бо з самого початку, коли вони тільки заходили на рівненську землю (маю на увазі "Набережний квартал"), я пропонував співпрацю на двох умовах: оформлення всіх документів, згідно з законом, та залучення двох-трьох будівельних компаній Рівненщини. Щоб мали люди заробітну плату та не їздили на заробітки.

Зрозумійте мене правильно: я не проти нового будівництва в Рівному і не проти інших компанії та будівництва, яке будує “Ріверсайд”, але я проти того, якими методами вони будують. Можна дурити багатьох людей, але я – будівельник, знаю багато тонкощів і мене не обдуриш.

– Ви стверджуєте, що ці забудовники просто хочуть взяти гроші в людей і втекти, але як тоді пояснити те, що ця сама компанія вже має не одне це будівництво в Рівному, та і в інших містах існують їхні житлові комплекси?!


– Вони планували розпочати будівництва в кількох місцях Рівного одночасно, але не все так добре склалося. В їхні плани нам вдалося внести корективи.

Партнер проекту Ігор МІЧУДА: Надійний чоловік та справедливий керівник


– Я була у Вінниці, бачила будівництво "Набережного кварталу", на той момент ще не завершене, але ж воно реально існує... Будівництво "Золотої підкови" теж реально існувало?


– В нас теж здали одну секцію без ліфта: двері є, а от шахти для ліфта немає. Взагалі, одне будівництво не схоже на інше. У принципі, до "Набережного кварталу" я не маю претензій, а от щодо "Ріверсайду" – ситуація зовсім інша. Вони безбожно будують без землі, яка була б узаконена у встановленому порядку. Після купівлі нерухомості та земельної ділянки забудовник мав можливість її оформити, але вони цього не зробили. Я вважаю, їхня пиха не дозволила їм це зробити. Це просто підтвердження того, що їм все “по барабану”.

– То чому їх не виганяли з самого початку, якщо все так, як Ви кажете?

– Не так, як я кажу, а так є правильно. Тут просто всі з усіма пов’язані. У нас міський голова – як інопланетянин, у тому плані, що він не в курсі багатьох питань. І на тих білбордах, про які ми з самого початку завели розмову, повинен був бути не Мічуда, а Хомко. Тоді б і ситуація була б іншою.

За ці свої дії я добряче отримав по голові, пролежав дев'ять днів, і ще попереду в мене операція. Маю світлини, як я виглядав після того побиття. Я не кажу, що за цим стоять саме представники "Ріверсайду", бо я про багатьох говорив – про ЖКП, міську владу, ДАБК… Але це треба було вичислити, щоб я був без машини, тобто в будь-якому випадку напад на мене був спланований. Після того я вирішив попросити, щоб мені підписали дозвіл на травматичну зброю. Але на даний час ідуть незрозумілі рухи на рахунок підписів про погодження та отримання зброї. Проте, повторюсь, це рішення не прийняли. Не знаю, з чим це пов’язано. Може, тому, що Мічуда каже правду. Так, Мічуда може бути декому конкурентом на виборах, але що, він не є членом громади?! Думають, що я просто надто багато знаю і це може потягнути на кілька кримінальних справ…

– Ну то чому ж ви не подаєте до суду, щоб ці справи відкривали?!

– Всьому свій час, треба зібрати всю інформацію.

– Що в цьому процесі потрібно робити громаді?


– Контролювати усі процеси, що відбуваються. У нас закони для всіх однакові. І чиновникам не можна дозволяти трактувати закони по-своєму.

– Вже цього четверга на сесії Рівнеради розглядатимуть питання "Ріверсайду". Ваш прогноз розвитку подій?

– Звісно, буде “весело”, але знаю, що багато депутатів мене підтримають. Я вмію доходити до кінця, я не спринтер, я – марафонець.

– У Вас, бачу, плани серйозні, і йдете ви у всіх питаннях до кінця. То, може, збираєтеся стати нардепом від Рівненщини?


– У Верховну Раду повинні йти ті, хто відчуває, що можуть бути законотворцями. Ті люди, які можуть себе вести добре в банці з павуками, на яку схожий наш парламент. А я не зміг би там бути, хіба був би корисний у битвах біля трибуни... Але загалом я переконаний, що Рівне потрібне рівнянам, тому саме тут я принесу більше користі.

– Пане Ігорю, Ви є головою Асоціації підприємств будівельної галузі Рівненщини. Скільки фірм входить в вашу організацію?

– 237 фірм входило, але більшу частину з них поклала на коліна злочинна влада. Залишилося 53 фірми. Я пропонував "Ріверсайду" з самого початку залучати до свого будівництва людей з цих фірм, але вони відмовилися.

Вся ця ситуація, що склалася, надихнула мене зробити цікаву програму "Будівельний ревізор". Я залізу, образно кажучи, в усі забори цього міста, і виводитиму на чисту воду недобросовісних забудовників.

– І Ви підете навіть до тих, хто Ваші друзі, хто входить в Асоціацію?

– Піду всюди, залізу всюди… Я буду "мочити" всіх: якщо будуть всі необхідні документи, то покажу, а якщо не буде – теж покажу.

– Ви також відомі у Рівному як засновник другого "Люстраційного комітету". Якими Ви бачите головні принципи люстрації?


– На мою думку, потрібно звільнити всіх без винятку, а потім вже ті люди, які не бачать за собою гріхів, нехай подають заяви, і їхньому професіоналізму дадуть оцінку.

– А хто дає повноваження люстраторам, хто має право судити інших?

– Спеціально створені для цього комісії, які формуватимуть за законом, який нардепи, сподіваюсь, приймуть 4 вересня. Закон потрібен, бо у нас на Рівненщині справді виникали питання до люстраторів: чому політики і люди без довідок про психічне здоров’я могли казати комусь про право займати ту чи іншу посаду.

– Ви розкритикували практично всі структури міської влади, боретеся з незаконним будівництвом, виступаєте за люстрацію… Цікаво, чи справді в місті було б все ідеально, якби Ви були мером?

– Не було б ідеально, але за всі ті роки, коли я працюю в бізнесі, навчився домовлятися з усіма. Якщо я людину не поважаю, але вона мені потрібна, щоб спільно робити корисні справи для міста, – я з нею сяду за стіл переговорів. Це тільки дурень каже, що в суперечці народжується істина, а насправді істина знаходиться у діалозі. Я готовий до такого діалогу з усіма, кому небайдуже, як розвиватиметься наше місто.





На правах реклами