Ми у Facebook
09.09.2014, 17:11

У Японії пропонують зняти стрес у кафе для котів

Користь від цих закладів відчувають не тільки тварини, а й люди — тут можна зняти стрес та відпочити.
У Японії останнім часом неабиякої популярності користуються та з великою швидкістю відкриваються нові котячі кафе або Кет кафе (“Cat cafe”). Приблизно за 10 доларів на годину тут можна приємно провести час у компанії з котами і кішками різних порід, які належать господарям закладу. Попиваючи каву з десертами, їх можна гладити, брати на руки і годувати, але тільки не забирати додому. Це такий варіант зняття стресу по-японськи.









Перед входом у кафе вам запропонують вимити руки, перевзутися і надіти одноразові шкарпетки і тапочки. Це щоб випадково не заразити чим-небудь місцевих котиків.







Ідея таких Кет кафе проста. З давніх часів відомо, що спілкування з кішками заспокоює, знижує артеріальний тиск і знімає стрес. А більшість господарів квартир у Японії забороняють своїм наймачам тримати домашніх тварин, у тому числі і кішок.





Залежно від розмірів закладу, в кафе можуть знаходитися до 20-30 котів і кішок.




Маленькі представники сімейства котячих ведуть в кафе розкішний спосіб життя: у кожного кота і кішки є свої будиночки, іграшки та килимки для відпочинку.





Звичайно, крім котів в кафе є wi-fi, кава і десерти.



Найчастіше, до кінця вечора в Кет кафе залишається тільки чоловіче взуття. Одразу видно, хто частіше ходить у такі заклади знімати стрес — чоловіки чи жінки.



У кафе час летить непомітно, кототерапія й справді допомагає розслабитися і забути про все.



ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У Польщі бездомних собак усиновлюють
У Квасилові на Рівненщині найбільше собак — на дитячих майданчиках [+Фото]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ