Ми у Facebook
10.09.2014, 12:51

Порошенко внесе у ВР проект про особливий статус частини Донбасу

Глава держави внесе до парламенту законопроект про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу.
Президент України Петро Порошенко просить народних депутатів підтримати проект закону про тимчасовий регіональний статус частини Донецької та Луганської областей в складі України. Про це він заявив сьогодні, відкриваючи розширене засідання Кабміну, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Закон України про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей чітко передбачає статус цих регіонів у складі України. Наступного тижня він буде внесений до Верховної Ради. Я просив би - від цього залежить, коли ми забезпечимо мирне повернення цих районів під український суверенітет. Я просив би його підтримати", - сказав Порошенко.

Петро Порошенко підписав закон про санкції

Нагадаємо, раніше радник президента України Юрій Луценко повідомив, що згідно з підписаним в Мінську 5 вересня протоколу про припинення вогню в Донбасі, особливий статус отримає третина території Донбасу, яка знаходиться під контролем терористів.

Нагадаємо, на зустрічі контактної групи в Мінську 1 вересня терористи ДНР і ЛНР призвали Київ визнати їх "особливий статус" у складі України.

Порошенко: 70% військ Росії відведені з території України

Пізніше ватажок терористичної організації ЛНР Ігор Плотницький заявив, що підписання в Мінську протоколу про припинення вогню не означає зміну курсу на від'єднання так званих ЛНР і ДНР від України.





На правах реклами