Ми у Facebook
11.09.2014, 12:37

В сьогоднішніх умовах фермери Рівненщини працюють удвічі більше

У конкурентоспроможності аграріїв Рівненщини переконався голова ОДА. Сергій Рибачок разом з учасниками семінару «Розвиток овочівництва та перспективи входження на Європейський ринок» відвідав фермерські господарства у Млинівському районі.
«З того, що я сьогодні побачив можу стверджувати, що Україна має усі шанси вийти на перше місце по виробництву сільгосппродукції в Європі. Адже основними постачальниками картоплі та інших овочів на ринки області є наші фермери. Зокрема на Млинівщині вони виробляють 70 відсотків картоплі та 40 відсотків інших овочів в області», - зауважив голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок.

«Сьогодні будемо акумулювати усі зусилля на тому, щоб завоювати ринок Євросоюзу. Ми вже маємо гарний потенціал у виробництві овочів і фруктів. У нас є гарні напрацювання на Рівненщині у вирощуванні певних сортів картоплі, капусти, буряка, моркви, кукурудзи тощо», - розповів голова асоціації фермерів та
приватних землевласників Рівненщини Дмитро Українець.


Рівненщина має позитивні показники розвитку промисловості

Учасники заходу впродовж дня ознайомилися з кількома фермерськими господарствами Млинівщини. Перейняли досвід колег.

«Постійно працюємо над вдосконаленням технологій вирощування та зберігання овочевої продукції. Підготували нові овочесховища, деякі з них облаштували за сучасними технологіями», - зазначив голова фермерського господарства «Влада» Олександр Романчук.

На Рівненщині зібрали рекордний врожай зернових

«В умовах сьогодення фермеру потрібно працювати вдвоє більше. Оскільки все подорожчало: добрива та захист рослин у два рази, солярка у два рази. Тому потрібно розширяти ринки збуту, шукати нових замовників. А продукція у нас конкурентноспроможна», - ділиться фермер з Острозького району Олександр Калюжний.

І вже сьогодні свою продукцію фермери Рівненщини пропонували на виставці у столиці. Рівняни ж можуть ознайомитися з нею на сільськогосподарському ярмарку, який пройде у Рівному на Набережній 4 жовтня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ