Ми у Facebook
12.09.2014, 12:40

Як змінилися ціни на ринку нерухомості в Рівному?

До Рівного «військовий» попит не дійшов, ціни продажу в умовних одиницях не змінювалися. Зате ця одиниця дійсно умовна: її вартість у гривні не дорівнює ринковому курсу долара, а спеціально розраховується.
Квадрат у Рівному коштує близько тисячі доларів, повідомляє Vsemisto.info.

У нас мало хто отримує дохід у валюті, тому ціни перераховують: множать на курс початку серпня, потім ділять на нинішній. У результаті отримують на руки, наприклад, 24 тис. доларів замість 30 тис. Кому терміново треба продати, погоджуються навіть на курс 8,6 грн. / $. Орендою частіше цікавляться, ніж приїжджають і живуть. Господарі за такими орендарями не женуться. У Рівному були випадки, коли донеччани відмовлялися платити господарям, мотивуючи, що вони біженці і їм треба допомагати.

Оренда квартир у Рівному: свіжі оголошення

Люди допомагають, хто чим може. Ріелтори, наприклад, беруть менше за свої послуги (замість 50% місячної плати), а то й взагалі шукають квартири безкоштовно. Ті, хто погоджується здати житло, не проти зіграти на підвищення. За серпень ціни на оренду підросли на 10-15%. У Рівному однокімнатну можна знайти за 2 тис. грн.., трьохкімнатну в новобудові площею 110 кв. м - за 7,5 тис. грн. В передмісті – дешевше: зняти однокімнатну можна за 800-1000 грн., двохкімнатну – за 1-1,2 тис. грн.

Зняти житло у Рівному: свіжі оголошення

Середня ціна на однокімнатні квартири:

Продаж:
Із 30 тисяч ціна впала до 24 тисяч у.о за останній місяць.

Оренда:
Із 1,8 тисячі ціна зросла до 2 тисяч грн. за останній місяць.

Середня ціна на однокімнатні квартири:

Продаж:
З 46-52 тисяч ціна впала до 36-40 тисяч у.о за останній місяць.

Оренда:
Із 2,3 тисячі ціна зросла до 2,7 тисячі грн. за останній місяць.





На правах реклами