Ми у Facebook
18.09.2014, 13:21

На ринку праці конкуренція продовжує зростати

Конкуренція серед офісних працівників у серпні складала 5,5 претендентів на одну вакансію.
Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна повідомляє, що у серпні показник hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) складав 5,5. У липні значення цього показника було 4,9, а в червні — 5,3.

Незважаючи на значну кількість вимушених переселенців, конкуренція серед офісних працівників у великих містах практично не змінилася і знаходиться на середньорічному рівні, значних коливань цього показника не помічаємо. Є кілька причин такого стану справ, головна — переселенці у більшості є представниками робітничих спеціальностей або бюджетної сфери, а отже, частіше використовують для пошуку роботи не-онлайнові канали. Крім того, кількість переселенців у масштабах великих міст (Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Львів) поки не можна назвати статистично значущою для ситуації на ринку праці».
Рейтинг проф. сфер із найвищою і найнижчою конкуренцією практично не змінився. Як і в липні, найскладніше буде знайти роботу молодим спеціалістам, юристам, фінансистам. Проте проф. сфера «Закупки» у серпні витіснила із ТОП-5 проф. сферу «Некомерційні організації».

Також практично не змінився перелік тих, кому роботу знайти легше, ніж іншим. Медицина, страхування, робочий персонал, спеціалісти з продажу й програмісти — фахівці цих галузей можуть розраховувати на найлегший пошук роботи.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ