Ми у Facebook
16.09.2014, 13:20

Угоду про асоціацію з ЄС синхронно ратифікували [+Фото]

Верховна Рада та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію України та Євросоюзу. За відповідне рішення проголосували 355 народних депутатів України, а у Страсбурзі за нього проголосували 535 євродепутатів.
Спікер Ради назвав ратифікацію "історичним шансом", який Україна "виборола кров'ю". Перед голосуванням до зали прийшли президент Петро Порошенко та прем'єр Арсеній Яценюк.

Як заявив міністр МЗС Павло Клімкін, Угода – це план модернізації, який Україна береться виконати. Він висловив переконання, що після виконання умов асоціації, Україна без проблем вступить до Євросоюзу.

Глава комітету з євроінтеграції Григорій Немиря нагадав, що вранці у вівторок комітет одноголосно підтримав ратифікацію.

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що ратифікація - "це тільки початок великого європейського шляху", і політична еліта країни має показати таку ж волю до змін, яку показав український народ.



Після цього відбулась відеоконференція з Європарламентом.

"Ми ратифікуємо Угоду, яку не змінили з часу мирних демонстрацій, вона не змінена. Хто б подумав, що через кілька місяців кордони в Європі намагатимуться змінити силою. Війна розв'язалась у Європі", - обурився глава ЄП Мартін Шульц. - Європарламент завжди захищав територіальну цілісність та суверенітет України, і ми продовжимо це робити".

Він заявив, що ЄС підтримує мрії українців щодо реалізації ідей Майдану. Президент Порошенко подякував європейцям.

"Ця атмосфера, яка панує в парламенті, дуже нагадує атмосферу тут у 1991 році, коли ми здобули незалежність", - заявив він.

Він нагадав, що Небесна сотня і майже 900 українських військових виборювали право України на життя з Європою.



"Жодна нація не платила такої високої ціни за право бути європейцями. Хто наважиться закрити двері до Європи перед нами? Хто буде проти надання Україні перспективи членства в ЄС, до якої ми зараз робимо перший крок?", - запитав президент.

Він нагадав, що в Угоді не змінено жодного параграфу і підписав закон про ратифікацію одразу ж в залі Верховної Ради. Він заявив, що скоро оголосить Національний план реформ "Україна-2030", і заявив, що його реалізація буде відповідальність усіх гілок влади.

Українська правда





На правах реклами