Ми у Facebook
16.09.2014, 19:11

Верховна Рада таки прийняла закон про люстрацію

За очищення влади проголосував 231 народний депутат із 246 зареєстрованих у сесійній залі.
Законопроект № 4359а "Про очищення влади" був прийнятий з численними поправками. У першому читанні народні депутати проголосували за нього 14 серпня 2014 року (252 - "за").

16 вересня 2014, хоч і дуже важко, закон про люстрацію парламент прийняв у другому читанні і в цілому. Порівняно із законопроектом, прийнятим у першому читанні, текст документа суттєво змінився.

Зокрема, народний депутат, керівник робочої групи з доопрацювання законопроекту про люстрацію влади Юрій Дерев'янко повідомив:
"Усі виборчі посади, такі як депутати, уповноважений з прав людини, конституційні судді – вони виключені з цього закону (не підпадають під його дію)". Він також зазначив, що було звужено коло близьких людей, які подають декларацію про майно та доходи до кола сім'ї, "тобто тих людей, які проживають разом з кожним з нас". Парламентарій пояснив, що зокрема народні депутати щорічно подають звичайну декларацію, в якій вказують належне майно і доходи виключно тих членів сім'ї, які проживають разом з ними і ведуть спільне господарство, пише Сегодня.

Перед тим депутати провалили голосування за законопроект у другому читанні, але змогли з кількох спроб повернутись до його розгляду, пише Українська правда.

Спікер парламенту Олександр Турчинов заявив депутатам, що не випустить їх із зали, поки питання люстрації не ухвалять. Лідер фракції "Свободи" Олег Тягнибок закликав депутатів прийняти "цей, менш жорсткий варіант, щоб завтра не довелось ухвалювати більш жорсткий". Тим часом активісти під парламентом перекрили вулицю Грушевського і запалили там шини.

Верховна Рада відмовилася розглядати пакет економічних реформ Кабміну

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію України та Євросоюзу. За відповідне рішення проголосували 355 народних депутатів України, а у Страсбурзі за нього проголосували 535 євродепутатів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ