Ми у Facebook
17.09.2014, 09:34

Рівненських майбутніх медиків навчали «поводитись» із вибухівкою

Вперше у житті побачили макети саморобних та промислових вибухових пристроїв, почули цікаві факти та застереження від досвідченого експерта-вибухотехніка Володимира Луцука студенти Дубенського медичного коледжу. Зважаючи на останні події у державі, навики поводження із вибухівкою необхідні не лише військовим та правоохоронцям, а й усім працівникам, які обслуговують населення.
Старший експерт-вибухотехнік сектору вибухотехнічної і пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області капітан міліції Володимира Луцука провів для студентів лекцію на тему: «Що слід пам’ятати громадянам при виникненні підозри застосування вибухових пристроїв». Адже по закінченню навчального закладу багато з майбутніх медиків працюватимуть на вулицях, рятуючи людські життя.



Рівненські правоохоронці намагаються запобігти диверсіям

— Такі навчання зараз є актуальними, як ніколи, — зазначив начальник НДЕКЦ при УМВС полковник міліції Андрій Григорович Семчук. — Зважаючи на ситуацію, що склалася на території нашої держави, кожен може стикнутись із вибуховими пристроями. Люди, чия професія пов’язана з роботою на вулицях та з обслуговуванням широкої верстви населення, повинні володіти навиками поводження з вибухівкою, щоб попередити трагічні наслідки застосування вибухових пристроїв.



Студентам розповіли про порядок дій громадян при виникненні підозри застосування вибухових пристроїв. При нагоді ці знання допоможуть врятувати не один десяток, а може й сотню життів.





На правах реклами