Ми у Facebook
17.09.2014, 20:36

Рівнян викликають у військкомати - осінній призов [РОЗ’ЯСНЕННЯ]

1 травня 2014 року Президент України підписав Указ № 447/2014 "Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави", на підставі якого в Україні відновлено строкову службу.
У зв’язку з цим військовий комісар Рівненського об'єднаного міського військового комісаріату М.І.ТВЕРДОХЛІБ видав Наказ №69 від 02.09.2014 "Про призов громадян на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань України у жовтні-листопаді 2014 року".

У наказі йдеться про те, що всі громадяни міста Рівного, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути у військовий комісаріат за адресою: м. Рівне вул. Грабник, 2, каб. №17. Громадяни, які проживають у Рівненському районі та підлягають призову, мають з’явитися за адресою: м. Рівне, вул. Дніпровська, 4, каб. №15. З’явитися необхідно в час, який зазначений у повістці.

Громадяни, які не отримали особистих повісток для призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути у міський військовий комісаріат до 19.09.2014, маючи при собі документи, які засвідчують особу.


З осені в Україні відновлять строкову службу


Також у документі йдеться про те, що всі особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово перебувають на території міста, району - зобов’язані негайно повернутися до місця постійного проживання та з’явитися у міський військовий комісаріат для проходження призовної комісії.

Призову підлягають усі жителі Рівного та Рівненського району 1996 року народження, яким у період чергового призову до 30 листопада 2014 року виповниться 18 років. Також призову підлягають громадяни, які народилися у період з 1989 по 1996 роки та у яких закінчилася відстрочка від призову, або не призваних раніше з інших причин.


Яке покарання чекає на тих, хто ухиляється від служби в армії


На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» керівники підприємств, установ, організацій та навчально-виховних закладів, незалежно від підпорядкування та форм власності, зобов’язані відкликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовні дільниці.

"Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються за повісткою до військового комісаріату несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.





На правах реклами