Ми у Facebook
18.09.2014, 11:43

На виставці у Рівному представлено 400 сортів фіалок

Різноманіття квітів та безкоштовні консультації щодо догляду за рослинами чекають на рівнян у обласному краєзнавчому музеї. Минулої п'ятниці відкрилася найбільша у місті виставка сенполій та стрептокарпусів, де показують кілька сотень квітучих рослин. Її привезли з собою у фургонах колекціонери із клубів Івано-Франківська, Львова та Тернополя.
— Сенполії до виставки готуємо заздалегідь. За 16 тижнів до того я обираю рослини, які поїдуть зі мною. Потім пересаджую їх у новий грунт, обриваю старі квітконоси, підживлюю та підсвічую спеціальною рожевою лампою, щоб всі одночасно рясно зацвіли саме у потрібний мені день. Для своїх фіалок переобладнала вдома окрему кімнату, — розповідає Галина Радловська із клубу "Фіалка Прикарпаття". — До Рівного ми з колегами приїхали вдруге. Перший візит був на початку літа — тоді прийшло багато відвідувачів, які просили нас привезти фіалки ще раз. Дивно, що ніхто із рівненських колекціонерів не зацікавився, хоча ми пропонували зробити спільну виставку.

Серед найбільш екзотичних сенполій на виставці — химери. Це двокольорові фіалки, які мають генну аномалію пелюстків і які через це вкрай важко розмножувати навіть досвідченим квітоводам. Виростити химеру просто із листка неможливо, бо тоді рослина матиме тільки якийсь один колір.



До Рівного завітали «Янголи Щастя»

— На виставці у Рівному представлено понад 400 сортів української та закордонної селекції із трьох клубів. Я намагаюся щороку купувати листочки нових сортів напряму в селекціонерів, у дорослу рослину вони виростають всього за два роки. Вдома у двокімнатній квартирі вже маю з півтисячі сортів, але сама нові сорти не виводжу, — каже Зоя Герасимчук із тернопільського клубу "Сенполія-Захід".



У Рівному вперше пройде виставка фіалок

Виставка сенполій триватиме у музеї упродовж тижня з 10 до 18 години щодня. У неділю, 21 вересня, колекціонери продаватимуть дорослі квітучі рослини, а поки що пропонують рівнянам лише розсаду.





На правах реклами