Ми у Facebook
18.09.2014, 12:02

У рівненському навчальному центрі махлювали?

Працівниця навчально-методич­но­го центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності при ДСНС у Рівненської області написала скаргу до Києва. У ній заявила, що її керівник Сергій Вовчук вимагає від підопічних гроші і що у навчальному центрі — нечесна фінансова діяльність. За справу взялася військова прокуратура — і відкрила кримінальні провадження.
Сергій Вовчук до результатів перевірок розповідав, що усе написане його підопічною — вигадка. За його словами, жінка таким чином добивається підвищення звання, бо для цього їй потрібна інша посада, якої зараз у навчальному центрі немає. Розслідувати скаргу передали військовій прокуратурі, оскільки центр — воєнізована структура. Проте прокурор попрохав допомоги у фінансової інспекції.

На Рівненщині затримали чоловіка, який постачав наркотики засудженим

Ростислав Пошивак, військовий прокурор Рівненського гарнізону:

— Нещодавно надійшли результати перевірки, за яким ми відкрили кримінальне провадження за трьома статтями кримінального кодексу. Зокрема, це частина 1 статті 191 КК, ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст.368. Фінінспектори виявили порушення у веденні господарської діяльності центру. Так, було попередньо встановлено, що внаслідок списання там матеріальних цінностей держава втратила 15 тисяч гривень. Окрім того, частково працівники центру підтвердили, що вони платили певні суми своєму керівництву — але за що і чому, так і не зрозуміло. Матеріали ми передали слідчому МВС, який вестиме досудове розслідування. Ми за справою наглядатимемо.

Кримінальне провадження відкрите за фактом злочину, проте жодної винної посадової особи ще не встановили. А тому про звільнення Сергія Вовчука, як цього хотіла скаржниця, не йдеться. До слова, найбільше покарання, яке загрожує посадовцям рівненського навчального центру, — до п'яти років позбавлення волі, заборона на кілька років обіймати певні посади та штраф.

Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності — це структура, в якій навчають молодих пожежників, центр за оплату проводить інструктаж відповідальним за пожежну безпеку на різноманітних підприємствах та організаціях. А також виготовляє документацію з питань цивільного захисту для об'єктів господарської діяльності, за що теж отримує кошти.





На правах реклами