Ми у Facebook
18.09.2014, 17:45

70% українців не довіряють правоохоронним органам

За даними соцопитувань 70% населення України не довіряє міліції та прокуратурі, трохи менше людей зараз не довіряє органам влади.

Про це під час прес-конференція повідомила кандидат соціологічних наук, молодший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Віталіна Буткалюк, передає УНН.

Буткалюк презентувала результати проведеного у липні Інститутом соціології НАН України соціологічного опитування на території України (за винятком Криму). Під час дослідження було опитано майже дві тисячі респондентів.

Угоду про асоціацію з ЄС синхронно ратифікували

«Серед українців панує недовіра до основних політичних та економічних інститутів держави. Майже 70% українців не довіряє прокуратурі та міліції, більше третини жителів України не довіряє президенту, більше половини українців не довіряє уряду, парламенту ­– 65,3%, місцевим органам влади – 49,4%. ЗМІ не довіряє 45,4% населення в Україні», – розповіла вона.

Між тим соціолог зазначила, що 40% українців зараз не вірить, що ситуація найближчим часом зміниться на краще та їхнє життя налагодиться.





На правах реклами