Ми у Facebook
22.09.2014, 13:00

Із 1 листопада 2014 Facebook стане платним, - ЗМІ

Найбільша і найпопулярніша соцмережа має намір поліпшити своє фінансове становище і не виключає введення абонентської плати в розмірі $2,99 щомісяця за користування повною версією соцмережі.
Про це, як повідомили російські з посиланням на американські ЗМІ, заявив журналістам засновник і генеральний директор Facebook Марк Цукерберг під час офіційної прес-конференції компанії, що відбулася у Каліфорнії 21 вересня.

Як повідомляє National Report з посиланням на СNN, на цій прес-конференції Facebook представила свій новий план монетизації соціальної мережі за рахунок введення підписки.

Очікується, що якщо хоча б половина всіх користувачів Facebook заплатять по 3 долари на місяць, то доходи зростуть до 20 мільярдів доларів на рік, що набагато збільшить ринкову вартість компанії.

«Добре поміркувавши над цим рішенням, врешті-решт, ми були змушені запровадити щомісячну плату», - сказав Марк Цукерберг

«У серпні цього року у Facebook було зареєстровано 1 млрд 317 млн користувачів, якщо хоча б три чверті з них заплатять за використання Facebook, то кожен місяць тільки на обслуговуванні компанія отримуватиме по три мільярди доларів. Це не просто заробіток невеликої суми - це може змінити правила гри, починаючи з першого місяця введення цієї послуги».

На прес-конференції йшлося і про хороше - ОПЦІЇ для тих, хто не може собі дозволити платити абонплату. Для цього необхідно в своєму статусі написати такий текст «I AM POOR FACEBOOK PLEASE WAVE MY MONTHLY FEE» («Facebook, я бідний, будь ласка, не бери з мене абонплату») і додати хештег #FacebookMonthlyFee (щомісячна плата за Facebook). Це повідомлення дійде до департаменту Facebook, який займається рахунками, і адміни знімуть з користувача обов'язок платити за використання сайту. На жаль, для всіх, хто відмовляється від платної версії сайту, будуть недоступні ігри. Однак, залишається ще одна опція, яка дозволятиме користуватися Facebook безкоштовно 1 годину на тиждень, а перевищення цього часу буде коштувати $0,49 за хвилину.

Поки що як офіційного підтвердження, так і спростування планів запровадити щомісячну абонплату Facebook не оприлюднила. Чи це правда, чи просто чийсь злий жарт, стане відомо пізніше.

За матеріалами hi-tech.mail.ru

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Як швидко розпізнати інформаційний фейк





На правах реклами