Ми у Facebook
22.09.2014, 23:47

Завойовуємо кохання

Уміння правильно провести перше побачення — зовсім не мистецтво. Головне тут не забувати прості факти, перевірені наукою.
Ці нехитрі правила можуть значно підвищити шанси на подальше продовження романтичних стосунків. Практичні вчені — фізіологи і психологи — з'ясували, у яких саме умовах найлегше виникає кохання.

Дозвольте своєму тілу говорити за вас


Давно відомо, що невербальне спілкування, тобто "мова тіла", найчастіше більше говорить співрозмовникові і передає набагато більше емоцій, ніж звичайні слова. Тому, якщо не можете похвалитися ораторським мистецтвом Ціцерона, не засмучуйтесь. Запам'ятайте, від того, що ви говорите, особливо на першому побаченні, майже нічого не залежить.
Відповідно до оцінок дослідників, коли ми вперше зустрічаємося з кимось, перше враження про вас на 55% залежить від зовнішності і мови тіла, на 38% — від вашої манери говорити і тільки на 7% — від того, що ви власне говорите.
Це означає, що за допомогою простих психологічних прийомів можна завоювати серце співрозмовника, навіть просто обговорюючи погоду. Для цього ваше тіло має послати кілька прихованих позитивних сигналів. Насамперед, відкрита поза — не варто закриватися від співрозмовника, схрещуючи руки, допоможе зближенню і дзеркальне відображення пози вашого візаві.

Переживіть разом страх


Ніщо так не об'єднує, як пережита разом екстремальна ситуація. Драматична ситуація може дати поштовх вашому особистому життю. Якщо при зустрічі з людиною психіка перебуває в стані підвищеного збудження, це збільшує шанс відчути романтичні почуття.
Справа в тому, що між тривогою, зворушенням і потягом існує тісний зв'язок. У ході проведеного в 1970-х роках експерименту з "хитким мостом" психологи Артур Арон і Дон Даттон виявили, що чоловіки, які зустріли жінку на високому мосту, що розгойдується, вважали її більш сексуальною і романтичною, ніж ті, хто побачив її на міцному мосту внизу.
Це не означає, що перше побачення має проходити в екстремальних умовах, у наш відносно спокійний час достатньо буде сплеску адреналіну, викликаного походом у парк розваг. Як свідчить дослідження, людям, що зійшли з "американських гірок", фотографії представників протилежної статі здавалися привабливішими, ніж тим, хто тільки очікував своєї черги.
Однак тут є маленьке "але": якщо симпатична людина в напруженій обстановці здається ще більш привабливою, то несимпатична відштовхує ще сильніше.

Посмійтеся разом


Любов і сміх йдуть рука в руку. Не випадково в списку характеристик, які чоловіки і жінки традиційно бажають бачити одне в одному, почуття гумору займає верхні рядки. Спільно пережита ситуація, що викликає сміх, створює почуття близькості навіть між сторонніми.
Класичний приклад був представлений в експерименті, проведеному американськими психологами Артуром Ароном і Барбарою Фрейлі. Незнайомі люди повинні були спільно займатися ігровою діяльністю, наприклад, розучувати танець, причому в одного з партнерів були зав'язані очі, а в другого в роті була соломина, щоб перешкодити йому говорити. Звучить нерозумно, але виявилося, що кохання і сміх дійсно йдуть рука у руку.

Скористайтеся любовним еліксиром


Людина побувала у космосі, опустилася на дно океану, але поки що так і не зуміла винайти еліксир кохання. Викликати справжні глибокі почуття за допомогою грубого хімічного втручання не вдасться. Хоча способи впливу на ставлення до себе все-таки є. На жаль, а, можливо, і на щастя, більшість з них нелегальні.
Досвіди з мишами показують, що ін'єкція гормону вазопресіну у мозок змушує самців сильніше прив'язуватися до самок. Заборонені препарати, такі як кокаїн або амфетамін, можуть стимулювати почуття ейфорії, що виникає при закоханості, підвищуючи рівень допаміну. Однак набагато краще просто улаштувати спільну пробіжку. При фізичних вправах рівень допаміну в крові також підвищується.
Ще один нейромедіатор, фенілетіламін, називають "молекулою кохання", тому що він викликає почуття зворушення і неясного передчуття. Фенілетіламін є в шоколаді і теж пов'язаний із приємним відчуттям від занять спортом.

Погляньте один одному в очі


Будь-яка кокетка знає, що зоровий контакт — це акт, винятковий за силою емоційного впливу. Тепер психологи наочно довели, наскільки це могутня зброя. Об'єднаним у пари незнайомцям веліли дивитися один одному в очі, і не дивно, що виникало почуття близькості сильніше, ніж якщо вони дивилися, скажімо, на руки.
Але дійсно здивувало вчених те, що в результаті їх експериментів пари піддослідних, раніше незнайомих людей, вирішили після експерименту одружитися. Нейрофізіологи запевняють, що тут нічого дивного немає: коли ми зустрічаємося з кимось поглядами, збуджується ділянка мозку, пов'язана з одержанням нагороди.
Основний висновок такий: зоровий контакт може робити дива, але переконайтеся, що ви дотримуєтеся техніки безпеки: якщо на ваші погляди не відповідають, ви ризикуєте бути обвинуваченим у домаганнях.
Ось і все! Вдалого побачення!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ