Ми у Facebook
23.09.2014, 10:50

Споживачам ПАТ «Рівнегаз» можуть компенсувати газ

Із 1 липня 2014 року жителі Рівненщини отримали право на компенсацію додаткових витрат на оплату ЖКП, у тому числі на газопостачання. Компенсація додаткових витрат призначається відповідно до нової адресної програми Уряду для соціальної підтримки малозабезпечених сімей.
Прес-служба ПАТ «Рівнегаз» повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 р. № 83 «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги» затверджено порядок призначення і надання населенню компенсацій. Компенсації можуть отримувати сім'ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував суми прожиткового мінімуму сім’ї. Прожитковий мінімум сім’ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів кожного члена цієї родини.

Щоб отримати компенсації, жителям Рівненської області потрібно звертатись із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації. Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Її розрахунок здійснюється у десятиденний строк після того, як споживач надасть всі необхідні документи.

Розмір компенсації визначається як різниця між розміром плати за послуги (у межах норм споживання) після підвищення цін і тарифів та розміром цього ж платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги. Так, наприклад, до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію (до 1 травня 2014 року) сім’я сплачувала за ці послуги 300 грн на місяць, а після підвищення – 400 грн.

Розмір щомісячної компенсації становить 400 - 300 = 100 гривень. Розмір призначеної компенсації щомісяця відшкодовується підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки заявника.

Надання компенсації припиняється, якщо заявник не оплачує комунальні послуги (крім випадків, пов’язаних із затримкою виплати заробітної плати, пенсії тощо, що підтверджується відповідними документами). На сьогодні понад 8 тисяч родин області користуються субсидіями на оплату за використаний природний газ. У зв’язку із підвищенням ціни на газ цей показник може збільшитись.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ