Ми у Facebook
24.09.2014, 19:30

МРТ - найбільш повне обстеження організму доступне у Рівному [Фото+Відео]

У програмі "Ранкова кава" ми розповімо про послугу, яку вже майже рік надають у Рівному – це магнітно-резонансна томографія (МРТ). Отже, що вона собою являє і які можливості дає таке обстеження для пацієнтів?
Прямуємо до центральної міської лікарні Рівного, в одному з корпусів якої і проводять магнітно-резонансну томографію.

Юрій ТЯПКО, менеджер:


– Сама назва цього обстеження говорить про основні функції магнітно-резонансної томографії. Термін "томографія" означає “зображення зрізів”. Її принцип заснований на реакції атомів водню на магнітне поле. У даному апараті не використовується іонізуюче випромінювання, отож на сьогоднішній день негативного впливу його на організм не виявлено.

ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Наш магніт у Рівному працює з листопада 2013 року. Робочий ресурс відкритого МРТ є необмежений у часових рамках. Для забезпечення працездатності магніта непотрібно додаткових витратних матеріалів. Унікальний апарат працює сьогодні у Рівному задля здоров'я жителів нашої області!

Наш томограф має широкий спектр обстеження, це відмічали і закордонні фахівці. Нині пацієнтів для встановлення повного діагнозу до нас направляють з усієї Рівненщини, а також з Волині, Хмельниччини, Тернопільщини, Львівщини.



...А тим часом ми прямуємо, так би мовити, у святая святих – до приміщення, де безпосередньо відбувається обстеження пацієнтів за допомогою магнітно-резонансного томографа. Дізнаймося про цей вид обстеження більше від лікаря-рентгенолога!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ПРОГРАМУ


Олег ГОРОШЕНКО, лікар-рентгенолог:




– Немає обмежень щодо того, які органи можна обстежити за допомогою магнітно-резонансного томографа. За відсутності будь-якого шкідливого впливу, МРТ дозволяє зробити найбільш повне обстеження. Воно має найбільшу тканино-роздільну здатність, тобто може найкраще розпізнавати тканини і виявляти патологічні ураження. Раніше була інформація про те, що МРТ не можна робити вагітним жінкам, бо боялися перегріву плоду, але зараз в Америці проводять вже і МРТ плоду. В Україні поки що такі обстеження не проводяться, але думаю, що вже згодом і ми матимемо таку можливість. Єдині, кому може зашкодити МРТ – це люди з додатковими металевими елементами в тілі — імплантатами, “водіями ритму”. У таких випадках обстеження не може бути проведене.

«Ранкова кава»: де у Рівному навчитись робити масаж професійно? [+Відео]

МРТ-обстеження – це сукупність процедур, отже тривалість обстеження залежить від їх послідовності. Базових послідовностей загалом є три, отож коли випадок не є діагностично складним, обстеження триває 20-25 хвилин. Якщо ж є якісь додаткові питання, воно може тривати до 40 хвилин. Під час обстеження людина повинна лежати нерухомо на столі – залежно від того, що саме ми обстежуємо, можна лежати на животі, на спині, на боці. На досліджувану частину ми одягаємо спеціальний пристрій – “градієнтну котушку”. Центр обстежуваної ділянки повинен знаходитися в центрі котушки. Після цього стіл з людиною піднімається і заїжджає під магніт для власне обстеження.

Пацієнт перебуває там нерухомо певну кількість часу, а після обстеження стіл з пацієнтом виїжджає з-під магніту, людина встає і виходить із кабінету, щоб дочекатися результату обстеження. Тим часом зображення, які ми отримали, передаються лікарю, який описує отримані зображення, визначається з попереднім діагнозом.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ПРОГРАМУ

Важливо, що томограф є відкритим, і людина, яка боїться замкненого простору, у цьому випадку не відчуває дискомфорту. Тобто такий апарат є безальтернативним варіантом при обстеженні пацієнтів-клаустрофобів. Приміром, дитина може тримати маму за руку, щоб не боятися. Пацієнт під час обстеження має можливість підтримувати зв'язок із лікарем — він має для цього “сигнальну грушу”. Якщо її стиснути, то піде звуковий сигнал, який почує лікар. Крім того, є і візуальне спостереження за пацієнтом через прозорий екран. Тобто пацієнт відчуває повний комфорт і безпеку — все заради вашого здоров'я.



Отже, МРТ-апарати відкритого типу мають безліч переваг:
Вони забезпечують сучасні можливості з формування зображень, широкий діапазон клінічних застосувань, а також відкрите навколишнє середовище під час сканування;
- магнітно-резонансні томографи відкритого типу призначені для обстеження пацієнтів будь-якого віку та ваги (в т.ч. понад 100 кг);
- великий кут огляду підвищує комфорт обстежуваного пацієнта, мінімізує прояви клаустрофобії і занепокоєння під час проведення процедури дослідження.

У програмі «Ранкова кава» про те, яке майбутнє віщують Україні зірки [+Відео]

На сьогодні у світі працює близько 5000 відкритих МРТ-систем HITACHI. У розробці системи Airis II використано новітні рішення, щоб виправдати очікування більшості людей, для яких висока якість візуалізації понад усе. Саме така працює і у Рівному, в центральній міській лікарні за адресою вул.Мірющенка, 25а. Уточнити деталі МРТ-обстеження можна за телефонами: (0362) 62-96-46, (067) 167-70-77, (095) 810-41-00 та на сайті: www.mrt.rv.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ