26.09.2014, 14:24
Ікра з польських грибів до столу і на зиму
До вашої уваги - універсальний рецепт надзвичайно смачної грибної ікри. Її можна використати як закуску до столу, начинку для бутербродів і канапок, заморожений напівфабрикат і закатати в банки на зиму.
На 1 кг польських грибів (можна взяти суміш польських та білих, підберезників, бабок): 2 ріпчасті цибулини, 1 зубчик часнику, півтори столові ложки солі, 1 чайна ложка цукру, 2-3 столові ложки олії, зелень кропу та петрушки, яблучний оцет або лимонний сік - на власний смак.
1. Гриби переберіть, почистіть, якщо завеликі, розріжте на половинки й ретельно помийте.
2. Складіть у велику каструлю, залийте склянкою води, додайте сіль. Готуйте на слабкому вогні, знімаючи піну, не менше 30 хвилин. Готові гриби вийміть з відвару шумівкою і старанно подрібніть ножем або у блендері.
3. Цибулю наріжте кубиками або півкільцями, поріжте тонко зубчик заснику й обсмажте в олії до золотавого кольору. Не перепаліть! Якщо треба, додатково подрібніть і змішайте з грибами.
4. У грибну ікру додайте на власний смак подрібнену зелень кропу і петрушки. Влийте оцет або лимонний сік (з розрахунку 1 десертна ложка на одну півлітрову банку ікри, можна менше або більше). Вирівняйте смак, додавши чайну ложку цукру, можна додати дрібку солі й чорного меленого перцю - але зовсім небагато. Добре все перемішайте.
5. Якщо готуєте грибну ікру на зиму - розкладіть її у стерилізовані банки. Прикрийте банки стерилізованими кришками й стерилізуйте у воді при слабкому кипінні або у духовці при температурі 100 градусів не менше 45 хвилин. Закатайте, охолодіть при кімнатній температурі, зберігайте в холодильнику.
Які гриби слід класти рівнянам у кошик?
Секрети від пані Галі.
- Готову грибну ікру (без додавання оцту) можна заморозити невеликими порціями, а потім використовувати як начинку до вареників, зраз, пісних голубців, млинців, пиріжків і навіть домашньої піци. - А ще це чудовий напівфабрикат для приготування різноманітних супів та підлив.
- Якщо подрібнити ікру у блендері - вийде чудовий грибний паштет.
- Якщо хочете посилити грибний аромат ікри - під час приготування додайте кілька чайних ложок товчених або мелених сушених білих грибів.
Фото: supercook.ru
Інші рецепти на зиму:
Три рецепти домашніх заготовок для борщу та голубців
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВА Переглядів: 23208на зиму, бутерброди, закуска, польські гриби, грибна ікра, рецепт
Інші статті рубрики:
Рецепт дзеркальної глазурі на паску: не кришиться та не липне
Традиційну білкову глазур на паски можна замінити желатиновою. Вона не кришиться, не тече і не липне, а ще має гарний дзеркальний вигляд.
переглядів: 2234
13 загиблих та понад 60 травмованих: Наслідки ракетної атаки по Чернігову
Серед потерпілих - двоє дітей.
переглядів: 456
Польські мітингувальники планують блокувати рух вантажівок на ПП "Корчова-Краківець"
Вже завтра, 18 квітня, польські страйкарі планують відновити блокаду перед пунктом пропуску "Корчова-Краківець".
переглядів: 402
Ворог вдарив по Чернігову: Що відомо про постраждалих
У середу, 17 квітня, росіяни завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. "Прильоти" сталися майже в самісінькому центрі міста.
переглядів: 485
Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним
Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
переглядів: 542