Ми у Facebook
25.10.2015, 18:30

Як приготувати домашнє вино: рецепт від рівнянина Євгена Михайлова

Восени вправні господарі збирають вирощений власноруч врожай і дають йому нове життя - готуючи з нього заготовки на зиму. Своїм рецептом домашнього вина з OGO.ua поділився рівнянин Євген Костянтинович Михайлов.
Зібрати виноград. Виноград мити не можна, тому що можна змити натуральні дріжджі. Звільнити від черенків.



Вручну віджати.



А можна і так!



Ємність з виноградом закрити кришкою і поставити бродити в тепле місце на два тижні. Потім віджати виноград і утворений сік перелити у скляні банки або бутлі, щоб була можливість здійснити відвід повітря.



На 1 літр соку додається 100 грамів цукру. Є спеціальні кришки на звичайні банки, які мають трубочки. Такі кришки щільно закривають банку і в результаті бродіння виділяється повітря, яке через трубочку виходить у воду. Тобто процес бродіння повинен бути повністю герметичний.



Можна так само використовувати стерильну гумову рукавичку.





Така система повинна стояти в темному місці днів 10. Потім вино обережно переливають у звичайні банки. Головне, щоб вино було чистим, без осаду.

Кришки на звичайні банки вже іншого плану. Вони спеціальні, без верхньої суцільної кришки. Банки закриваються фольгою, а потім кришками. На фользі пробиваються голкою дірочки по всьому діаметру.

Вино можна вживати вже через місяць. Це буде молоде вино.

Можна через місяць перелити в інший посуд і щільно закрити. Таке вино буде витриманим і буде мати відмінний смак і через півроку, і через рік і так далі. Головне - зберігати в прохолодному місці в щільно закритому посуді.

Смачного!






На правах реклами