Ми у Facebook
28.09.2014, 10:40

«Ранкова кава»: гість — в.о. гендиректора «Дніпрообленерго» рівнянин Вадим Кухтій [+Відео]

За чашечкою кави ми поспілкувалися з людиною, яка своїм прикладом доводить, що ніколи не пізно вчитися та вдосконалювати свої знання — це в.о.генерального директора “Дніпрообленерго” Вадим КУХТІЙ, якого чимало рівнян знають насамперед за роботою на посаді гендиректора "Рівнеобленерго".
– Пане Вадиме, у нас в області є чимало людей, які знають та пам'ятають Вас як керівника Рівнеобленерго. Розкажіть, як так склалося, що ви опинилися на сході країни, у Дніпропетровську?

– Після зміни власників Рівнеобленерго, я поїхав працювати до Севастополя і, можливо, працював би там до цього моменту, якби не події в Криму. Змінити роботу довелося через факти, які не залежали від мене. Після окупації Криму було чимало пропозицій щодо працевлаштування, але Дніпропетровськобленерго є найбільшим енергопостачальним підприємством не тільки в Україні, а і в Європі, й безумовно, що це цікавий досвід та великі можливості для самореалізації.

ДИВИТИСЬ ВІДЕЗАПИС РОЗМОВИ

– Але все ж таки, довго вагалися, щоб піти працювати на Дніпрообленерго?

– Насправді ні, недовго, бо попрацювати в такій компанії, тим паче керівником — це цікаво та почесно.

«Ранкова кава»: гість — директор ТРК «Рівне 1» Віктор Данилов [+Відео]

– І як зараз живете, так би мовити, на два міста?

– Фактично вихідні намагаюся проводити в Рівному, бо тут залишилася моя родина і хочеться проводити час з нею. А решту тижня працюю у Дніпропетровську.

«Ранкова кава»: секрети рівненського пива [Фото+Відео]

– Я знаю, що ви першим серед рівнян свого часу закінчили Києво-Могилянську бізнес-школу? Як виникла ідея пройти навчання і чому саме там?

– Спочатку ми з Києво-Могилянською бізнес-школою співпрацювали як компанії — у проведенні коротких курсів. Одразу ж запам'яталося те, що цей заклад використовує у своїй діяльності нестандартні підходи. Приємно вразило те, що це беззаперечно чесний заклад, який вимагає знань, але і дає їх. Києво-Могилянська бізнес-школа намагається не тільки давати сухі академічні знання, а й допомагати формувати світогляд. Цікаві речі, що відрізняють цей заклад від інших, – це те, що в рамках навчання можна поїхати до Індії та інших країн, що динамічно розвиваються. Насправді мені радісно, що я перший випускник, але водночас мені шкода, що не так багато рівнян бажають проходити подібні навчання.

ДИВИТИСЬ ВІДЕЗАПИС РОЗМОВИ

– А кого з рівнян, випускників Києво-Могилянської бізнес-школи, ви знаєте? Їх є багато?

– Насправді небагато. Можливо, є ті, кого не знаю, але відсоток рівнян, які навчаються на магістерських програмах, у будь-якому разі не такий великий. Водночас є чимало локальних програм, на яких навчаються багато рівнян. Але все ж хотілося б, щоб на заняттях Києво-Могилянської бізнес-школи частіше були приводи згадувати про Рівне — не просто як про місто, а в контексті нашого людського потенціалу.
У нинішній ситуації чимало бізнесменів зі східних областей шукають міста, куди б перенести свій бізнес. А разом із цими людьми ідуть інвестиції, створюються робочі місця, відбувається розвиток. Хочеться, щоб наше місто скористалось тими можливостями, які відкриваються і за нинішніх вкрай складних умов.

«Ранкова кава»: спеціальний ювілейний випуск, ведуча і гостя — Ольга Данилюк [+Відео]

– Ви говорили, що відмінність Києво-Могилянської бізнес-школи – у використанні інноваційних методів навчання. Розкажіть про них детальніше.

– В основі філософії школи лежить підхід до розуміння матеріалу на так званій “кейсовій основі”, тобто на глибокому аналізі конкретних ситуацій. Цей підхід є корисним, бо всюди у світі вже зрозуміли, що академічні знання самі по собі є певною мірою законсервованими, їх треба ще вміти застосовувати. А коли ти розбираєш життєві ситуації, ти набуваєш досвіду. Нехай це не твій власний досвід, але маєш можливість вчитися на чужих помилках, щоб в майбутньому уникнути своїх. Це принципово інший підхід – дізнатися не тільки основи бізнесу, а і знати його філософію і самому розвиватися.

Секрети приготування смачних суші – у програмі «Ранкова кава» [Фото+Відео]

– Як ви на практиці застосовуєте отримані під час навчання знання?

– Використовую їх безумовно. Нині приймаю рішення через призму свого розуміння, яке сформувалося саме під час навчання.

ДИВИТИСЬ ВІДЕЗАПИС РОЗМОВИ

– Днями, з 10 по 14 вересня, Києво-Могилянська бізнес-школа завітала до Рівного з навчальною програмою “Розвиток регіону через розвиток бізнесу”. Розкажіть про цей проект докладніше.

– Спілкуючись із знайомими та друзями у Рівному, щоразу переконуюся, що у нашому місті є багато соціально активних людей та груп, які прагнуть змінювати ситуацію, але не знають, з чого почати. Інколи для початку змін та реалізації себе не вистачає поштовху, координації дій, глибшого розуміння ситуації. А це саме ті ключові речі, яких і навчають у бізнес-школі. Зрозуміло, що поїхати до Києва і навчатися там не всі мають матеріальну і часову можливість. Так виникла ідея розпочати співпрацю з Києво-Могилянською бізнес-школою. Але не просто привезти до Рівного її викладачів, а реалізувати цікавіший формат співпраці. Річ у тім, що, перебуваючи в своєму місті, ми багато чого в ньому не помічаємо, тож виникла ідея привезти слухачів КМБШ до Рівного, щоб вони сформували свою думку про місто. Так виник проект, коли два десятки успішних керівників бізнесу, слухачі бізнес-школи та рівняни працюють разом, щоб зрозуміти для себе особливості міста, чим ми відрізняємося від інших, що нам потрібно розвивати. Учасники від Рівного — це 10 представників різних сфер — від власників бізнесу до громадських активістів, тобто команда достатньо різнопланова, щоб результати спільних напрацювань могли згодом використовуватись за різними напрямами.

«Ранкова кава» зібрала разом відомих рівнян і підтримала армію [Фото+Відео]

– Зйомки нашої програми відбуваються напередодні парламентських виборів, тому я не можу не запитати: чи не побачимо ми вас у списках кандидатів у нардепи від Рівненщини?

– Чесно, це питання стали часто задавати. Скажу прямо: не збираюся. Це моє чітке та акцентоване: “Ні”. Ще не настав час, не хочеться загадувати наперед чи пророкувати долю.

«Ранкова кава»: засновник «Домової служби» Валерій Гусак – про якісні побутові послуги у Рівному [+Відео]

– А ще на завершення розмови – побажання нашим читачам та глядачам від Вадима Кухтія.

– Хотілося б усім побажати мирного неба, щоб закінчилися ті події, що відбуваються на сході, і ми перейшли до будівництва та розбудови нової держави Україна, про яку ми мріємо та приступили до цього процесу з бажанням та натхненням, яке було у нас у часи Майдану. Хотілося б, щоб наше місто розвивалося, щоб наші діти та онуки хотіли жити у ньому. Божих благословінь нам усім!

"Ранкова кава" у Фейсбук: приєднуйтесь!

Партнер програми "Ранкова кава з Ольгою Данилюк" - "Дім Кави"!



"Дім Кави" - це спеціалізований магазин з продажу кави та кавового обладнання з дегустаційним залом.
Професійне приготування кавових напоїв (еспрессо, капучіно, латте-макіято, дитяче капучіно) задовільнить смак найвибагливіших кавових Гурманів
"Дім кави" - це 23 cорти ароматних купажів та елітних моносортів кави швейцарської компанії BLASER CAFE AG.
"Дім Кави" є офіційним імпортером і дилером продукції відомих "кавових" брендів: Saeco, Philips-Saeco, Gaggia, Spidem, DeLonghi, Schaerer, Blaser Star, Elektra і т.д.

Раді Вас зустріти за адресою: м.Рівне, проспект Миру, 13!





На правах реклами