Ми у Facebook
30.09.2014, 16:00

«Швидка допомога» від земляків

Під час бойових дій в батальйоні територіальної оборони «Горинь» згорів «УАЗ», який служив автомобілем швидкої допомоги та врятував не одне життя. З проханням знайти «швидку» для солдатів звернувся до дубенської районної влади, наш земляк, дубенчанин Андрій Коник.
Відомий дубенчанам медик виконує нелегку роботу на передовій, рятуючи життя нашим солдатам, в складі батальйону «Горинь». Довгоочікувану швидку допомогу марки MERSEDES-BENZ AG було передано полковнику, командиру батальйону територіальної оборони «Горинь» Олександру Цисю. Автомобіль був придбаний волонтерами за ініціативи та сприяння голови Дубенської районної ради Олександра Дехтярчука.

Рівненські театрали зібрали 20 тис. на потреби рівненських військових


Про нелегкі будні батальйону «Горинь» поспілкувались із його командиром Олександром Цисем, який вперше за довгий час перебування в АТО приїхав в Рівне: «Це один батальйон в Україні, який не втратив людей. Два рази виходили з глибокого оточення і не втратили жодної людини – це заслуга людей і командирів».

Олександр Цись розповідає, як його вісімдесят три солдати були фактично в «іловайському котлі», як не легко було звідти вирватись, на останньому етапі вдалось вийти хитрістю: «Виходим, натрапляєм на росіян, почали їм махати, росіяни махали у відповідь, подумали що це обкурені «сепаратори», а коли ми проскочили через російську колону, вони почали нам навздогін стріляти».

Ремонтники з Рівненщини забезпечують озброєнням військових у зоні АТО

Олександр Цись поділився секретами успіху свого батальйону, - «Потрібно щоб командир тверезо осмислював ситуацію та обстановку на місцях. Місцевим не можна вірити. Тільки треба думати головою, не давати мозку відпочивати ніколи, якщо ти знаєш, що люди під загрозою. Тоді буде результат. Дякуємо всім хто нам допомагає! Ми переможемо! Слава Україні!».





На правах реклами