Ми у Facebook
30.09.2014, 21:34

Про нові можливості для бухгалтерів Рівненщини - у програмі «Ранкова кава»

У новій програмі ви зможете дізнатися про "Всеукраїнський бухгалтерський клуб", діяльність його рівненського відділення, можливості реалізації свого професійного потенціалу бухгалтерами Рівненщини. А зокрема – про всеукраїнський конкурс "Кращий бухгалтер України 2014".
Про все це та багато іншого ведучій програми "Ранкова кава" Ользі Данилюк розповіла голова осередку громадської організації "Всеукраїнський бухгалтерський клуб" у Рівненській області Анна ПИСАРЧУК.

– Пані Анно, насамперед хотілося б дізнатися про діяльність громадської організації "Всеукраїнський бухгалтерський клуб".

– Ця громадська організація існує вже досить давно – ще з 1991 року, коли розпався Радянський Союз. З того часу ми підтримуємо бухгалтерів в інформаційному плані. Ми проводимо навчання бухгалтерів, розповідаємо та пояснюємо їм усі зміни, які зараз відбуваються. За цей час налагодили співпрацю з більше, ніж 90 000 бухгалтерів по всій Україні. Нині можна сказати, що представництва "Всеукраїнського бухгалтерського клубу" відкриті у всіх регіонах.

«Ранкова кава»: гість — в.о. гендиректора «Дніпрообленерго» рівнянин Вадим Кухтій [+Відео]

– А якщо ж говорити саме про рівненський осередок, то яку діяльність проводите у нашій області?

– Рівненський осередок "Всеукраїнського бухгалтерського клубу" працює вже більше, ніж три роки. За цей час ми провели понад 50 круглих столів, семінарів не тільки в Рівному, а і в області. Ми намагаємося дістатися до тих куточків, міст, де, можливо, ще недостатньо піклуються про бухгалтерів. Ми знаємо, що зараз Україна знаходиться у найбільшій кризі за всі часи незалежності, адже поєдналися всі чинники: політичний, економічний та соціальний. Але навіть в таких умовах ми намагаємося і далі рухатися та працювати. Ми проводимо свої навчання безкоштовно, орієнтовно раз на місяць. Курси проводимо за категоріями, щоб було і цікаво, і корисно – збираємо бухгалтерів-комерційників, бухгалтерів-бюджетників, бухгалтерів, що працюють в аграрній сфері.

ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

– Ви самі говорили про те, що ситуація в державі нині справді складна, наскільки активно відгукуються на такі запрошення на тренінги, семінари бухгалтери Рівненщини?

– Ми знаємо, що скрізь все вирішують кадри, тому в час економічної кризи ми повинні також розуміти, що ніхто, крім нас самих, нам не допоможе. Ми повинні все робити своїми руками. А враховуючи те, що бухгалтери є другими особами на підприємствах, то від них багато чого залежить. Ми бачимо, що бухгалтери хочуть навчатися, хочуть розвиватися, і, враховуючи те, що ми рухаємося в Європу, прагнемо відкривати нові ринки, залучати інвесторів і про те, як це краще і правильно зробити, повинен знати кожен бухгалтер.

Секрети приготування смачних суші – у програмі «Ранкова кава» [Фото+Відео]

– Я знаю, що ви є одним з організаторів цікавого професійного конкурсу для бухгалтерів – "Кращий бухгалтер України". Розкажіть про ідею створення такого конкурсу. І що потрібно, щоб взяти у ньому участь?

– Наші керівники – це фанати своєї справи, і вони знають, що до революції 1917 року бухгалтер мав провідну позицію на підприємстві, без нього не приймали рішень. За радянської влади авторитет бухгалтерів на підприємствах різко впав. Зараз же ми докладаємо зусиль, щоб підвищити авторитет цієї професії. Ми мріємо, щоб наш конкурс став, так би мовити, бухгалтерським "Оскаром", щоб про нього знали та говорили. Крім того, не можна не зауважити, що бухгалтер – це одна з найпоширеніших професій, і, напевно, немає такої родини, яка б не мала знайомого бухгалтера. Також, власне, і на роботі, де б ми не працювали, бачимо, що бухгалтери роблять звіти, ведуть документацію, без них неможлива повноцінна життєдіяльність підприємства будь-якої галузі. Тому ми хочемо, щоб більше людей знало та цінувало цих працівників. Це також і ризикована професія, бо зараз відбуваються постійні зміни законодавства, і бухгалтер немов би ходить "по лезу ножа". Якщо ти щось не чув чи не знав, то ти можеш заплатити штраф. Але бухгалтер, озброєний знаннями, може не просто уникнути неприємностей, а й працювати так, щоб підприємство, установа, організація функціонували якомога успішніше. Цього ми і прагнемо, організовуючи навчальні програми, про які вже розповідала. Отже, щоб привернути увагу до цієї професії, ми вирішили знову провести конкурс "Кращий бухгалтер України". Для його проведення є активна група – 400 людей бухгалтерів та директорів, які дослідили недоліки конкурсів попередніх років та виробили стратегію, як їх цього разу не допустити.

У програмі «Ранкова кава» про те, яке майбутнє віщують Україні зірки [+Відео]

– Які етапи має конкурс "Кращий бухгалтер України 2014", чи можна ще подати заявки?

– Заявки можна заповнювати ще до 2 жовтня на сайті www.ua-award.org. Хто бажає долучитися, нехай поспішає.

ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

– Тобто незважаючи на те, де саме людина працює людина бухгалтером, вона може подати заявку?

– Так, абсолютно кожен, хто має хоч якесь відношення до бухгалтерії, може подати заявку. У нас є три категорії: комерційна, бюджетна сфера та "Гордість професії". Реєстрація на сайті проста, все пояснено та зрозуміло. Також у режимі онлайн, коли ви готові, ви можете пройти тести, багато часу для цього не потрібно. Ви відразу бачите свій рейтинг, його можна підвищити, заповнюючи анкету, а також за допомогою смс-голосування. Цікаво, що найбільш активні директори зазвичай голосують за своїх бухгалтерів. Основна мета, якої ми хочемо досягти від цього конкурсу – це те, що його переможці зможуть реально впливати на формування методології бухгалтерського обліку. До нас звернулося Міністерство фінансів і шість фіналістів візьмуть участь у процесі формування нової методології, за якою ми в майбутньому будемо працювати.

«Ранкова кава»: гість — директор ТРК «Рівне 1» Віктор Данилов [+Відео]

– І насамкінець, хотілося б почути від вас побажання вашим колегам, майбутнім учасникам та усім нашим глядачам і читачам.

– В наш складний час насамперед хочеться побажати миру, щоб ми прокидалися вранці і не дивилися новини про те, що і кого ми втратили за цю добу. Хочеться, щоб ми вірили в краще, розвивалися, щоб були впевнені у майбутньому наших дітей. Миру і процвітання усій країні та здійснення і втілення усіх мрій!

ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Партнер проекту - ресторан Skybar Manhattan
м. Рівне, вул. Соборна 112, 10-11 поверхи







На правах реклами