Ми у Facebook
08.10.2014, 07:00

Багряний повний Місяць 8 жовтня - чого чекати й чого боятися

У середу, 8 жовтня, жителі західної і частини східної півкулі Землі зможуть спостерігати друге й останнє за 2014 рік повне місячне затемнення.
Щоправда, в Україні це рідкісне астрономічне явище на власні очі побачити не вдасться. Добре затемнення буде видно жителям острівних країн Тихого Океану, Австралії, а також у Північній і Південній Америці.

Цікаво, що під час повного затемнення Місяць не зникає повністю, а забарвлюється на небі в похмурий темно-червоний, багряний колір. Цей ефект відбувається через те, що навіть у фазі повного затемнення диск Місяця продовжує освітлюватися сонячними променями, які проходять по дотичній до земної поверхні, розсіюються в атмосфері Землі і за рахунок цього частково досягають нашого природного супутника.

Оскільки земна атмосфера найбільш прозора саме для променів червоно-помаранчевої частини спектру, то саме ці промені в більшій мірі і досягають поверхні Місяця. Це й пояснює забарвлення місячного диска під час затемнення в похмуро-зловісні темно-червоні тони.

Повне місячне затемнення настає, коли Місяць входить в конус тіні, що відкидається Землею, повідомляє cikavosti.com.

Чем опасны «багровая луна» и затмение солнца



Фази місячного затемнення 8.10.2014 року:
P1 - Початок напівтіньового затемнення 08:15 UT (UT — за Гринвічем).
U1 - Початок часткового затемнення 9:14 UT.
U2 - Початок повного затемнення 10:25 UT.
Максимальна фаза - 10:54 UT.
U3 - Кінець повного затемнення 11:24 UT.

У квітні цього року, 15 і 29 числа, вже були затемнення – повне місячне і кільцеподібне сонячне.



Астрологи вважають, що ці небесні явища, незалежно від того, бачимо ми їх чи ні, впливають на самопочуття, емоційний та психічний стан людей. У дні, близькі до місячного затемнення, ймовірні рецидиви психічних захворювань, різкі перепади настрою, безпричинний плач та примхи дітей. У суспільстві ймовірні сплески агресії.

Сонячне затемнення більше впливає на фізіологію і може спричинити головний біль, проблеми з тиском, запаморочення, загострення хронічних недуг, погіршити концентрацію уваги.

Часткове сонячне затемнення відбудеться 24 жовтня, і його також українцям не вдасться побачити, бо у нас ще буде глибока ніч. Але наслідки цього короткочасного небесного явища, стверджують астрологи та екстрасенси, можуть бути неприємними і тривалими - екстремальні ситуації, міжнародна напруженість, прояви агресії в різних куточках світу (

Колись перед великими нашестями ворогів наші предки з тривогою спостерігали незвичний Місяць, як, наприклад, перед татаро-монгольською навалою, сонячні затемнення (пам'ятаєте “Слово о полку Ігоревім?”).

Зловісним знаменням, яке попереджає про велику біду та страждання, вважається криваво-червоний Місяць. До речі, цього року це явище в ніч на 15 квітня викликало неабиякий ажіотаж у ЗМІ.

Чи буде війна? Прикмети, знаки, знамення

Наступні повні затемнення єдиного супутника Землі відбудуться 4 квітня та 28 вересня 2015 року.





На правах реклами