Ми у Facebook
12.10.2014, 16:49

Бюджети області отримали майже 105 млн грн плати за землю

За січень – вересень до місцевих бюджетів області надійшло 104,8 млн. грн. плати за землю. З них юридичними особами сплачено 84,9 млн. грн., фізичними – 19,9 млн. грн.
Затверджені бюджетами органів місцевого самоврядування прогнозні показники виконані на 105,4 відс. Рівень минулого року перевищено на 5,4 млн. грн.

«Незважаючи на позитивну динаміку надходжень плати за землю, в області є значні резерви їх збільшення. Зокрема, за рахунок впровадження повторної нормативної грошової оцінки земель населених пунктів очікуємо додатково 2,2 млн. грн.. Перегляд понад півтисячі договорів оренди земель державної і комунальної власності у частині встановленого розміру орендної плати забезпечить додаткові надходження понад 4,3 млн. грн.»,- зазначає очільник ГУ ДФС Рівненщини Дмитро Зайцев.

На Рівненщині в результаті достовірного та своєчасного обліку платників, які набули право користування (власності) земельними ділянками на підставі цивільно-правових угод або переоформили право користування землею та перейшли на орендні відносини, залучено до оподаткування 104 суб’єкти господарювання, яким за понад 2 тис. га земель нараховано 1,9 млн.грн. плати.

Органи фіскальної служби ініціюють перед розпорядниками земель питання щодо припинення земельних відносин з платниками, які систематично порушують встановлені терміни сплати до бюджету податку за землю. Відтак, з 34 звернень до органів місцевого самоврядування і державної влади, Рівненською міською радою прийняті рішення щодо вилучення земельних ділянок загальною площею 0,2882 га у 5 суб’єктів господарювання.

ГУ ДФС у Рівненській області





На правах реклами