Ми у Facebook
20.10.2014, 16:41

Волинь: екс-голова РДА проведе у колонії 8 років

Залишено у силі вирок стосовно екс-голови однієї з районних
державних адміністрацій за одержання хабара.
Згідно з ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишено в силі вирок апеляційного суду Рівненської області, яким засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишнього голову однієї з районних державних адміністрацій Волинської області. А також чиновника позбавлено права обіймати посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями строком на 3 роки, та 7 рангу державного службовця.

− За наслідками судового розгляду підтвердилися обставини вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) КК України, − повідомила начальник відділу організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді прокуратури Рівненської області Олена Горбань. − Зокрема, доведено, що чиновник вимагав та одержав у 2012 році 25 тисяч доларів США за сприяння у виділенні приватному підприємцю земельної ділянки площею 2 гектари для ведення сільського господарства.

Суд найвищої інстанції погодився з позицією державного обвинувача щодо призначення підсудному реальної міри покарання з огляду на підвищену суспільну небезпеку й корупційну складову вчиненого кримінального правопорушення, а касаційну скаргу останнього залишив без задоволення.

Прес-служба прокуратури Рівненської області





На правах реклами