Ми у Facebook
21.10.2014, 12:01

Поетичне "Євробачення" вже сьогодні у Рівному [ПРОГРАМА]

Фестиваль «Terra poetica» відбудеться 19-25 жовтня 2014 р. у трьох різних містах України: Києві, Житомирі та Рівному
З цієї нагоди у Рівне приїдуть поети з 13 країн світу: Велика Британія (зокрема Англія, Уельс і Шотландія), Німеччина, Польща, Франція, Японія, Македонія, Швейцарія, Італія, США, Болгарія, Нідерланди та інші.

У Рівненському обласному академічно-драматичному театрі «Світову поезію за мир в Україні» будуть слухати 21 жовтня о 19 годині.

Репертуар Рівненського облмуздрамтеатру на листопад

Голова журі фестивалю Дмитро Дроздовський розповів Cultprostir про класичне та актуальне сприйняття поезії: «На фестиваль Terra Poetica ми запросили таких авторів, у чиїй творчості зримо постала б Британія в усій своїй мультикультурній ідентичності, водночас зі збереженням і традиційного уявлення про «англійськість», «шотландськість» тощо. У рамках фестивалю до Києва вже приїздив чудовий британський поет-експериментатор Маріо Петруччі. Отже, зараз було вирішено запросити трьох вельми цікавих поеток, чиї вірші – яскрава репрезентація усієї Великої Британії – від Лондона до Единбурга, Кардифа та Белфаста. Морін Велдон, Гіларі Ширз, Морель Сміт – надзвичайно самобутні в поезії. Також на фестиваль запрошена відома англійська поетка Наомі Фойл, чиї твори друкувалися на сторінках «Всесвіту» в перекладі І. Павлюка. На фестивалі Terra Poetica не буде домінування Англії та «англійськості» – навпаки, як на мене, вдалося створити сучасну британську мультикультурну поетичну симфонію. Важливо, щоб український поціновувач поезії побачив, як старовина оживлюється в теперішньому часі, стаючи формою своєрідного виклику, як британська поезія зберігає свій органічний зв'язок із традиціями минулого, прагнучи до дерзань і відкриттів у часі сьогоднішньому».

У Рівному презентуватимуть книгу "Євромайдан. Хроніка в новелах"


TERRA POETICA у Рівному
Програма заходу

21 жовтня

15:00 - 16:00

Прес - конференція у готель "Мир"
Доповідачі: Леся Мудрак, Андрій Пермяков, Дмитро Дроздовський

16-00 - 17-00
Презентація українського перекладу видання Христини Ленковської.

19:00 - 22:00
Літературні читання і виступи

22 жовтня


15:00 - 16:00
Зустріч зі студентами Острозької Академії

16:00 -18: 00
Читання та виступи в Острозькі Академії


Контакти


Леся Мудрак - 0676362061
Андрій Пермяков - 067239 54 44





На правах реклами