Ми у Facebook
31.01.2015, 16:45

Чи реально з допомогою IMEI-коду знайти вкрадений телефон?

Фахівці кажуть, що зробити це можна. Хоча й досить складно.

Навіть якщо зловмисник викинув вашу SIM-карту і вставив іншу, за IMEI вашого телефону все одно вдасться дізнатися, де приблизно знаходиться ваш апарат. Щоправда, лише за умови, що телефон або смартфон ввімкнений або його ще не "перепрошили". Але зробити це дуже непросто - мобільні оператори таку інформацію фізичним особам не надають. Вам може пощастити, якщо ви дуже впливова людина, або у вашому телефоні міститься суперважлива для нашої держави інформація, чи відомості, які можуть допомогти слідству у якійсь резонансній справі.

І все ж, якщо ви принципово хочете знайти свій телефон, готуйтесь боротися за нього до кінця. Для початку треба написати заяву в міліцію (обов'язково мають бути підтверджуючі документи на ваше право володіння цим мобільним пристроєм – гарантійний талон, чеки та ін.). І якщо слідчий погодиться зайнятися цією марудною справою, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, слідчий має звернутися в суд і переконати суддю дати дозвіл на отримання інформації в мобільного оператора про місцезнаходження втраченого апарата.

А постраждалий з допомогою української бази даних IMEI може хіба що перевірити, чи не використовується загублений або вкрадений телефон (смартфон) після звернення до оператора про відключення свого номера.

Що таке IMEI телефону, як перевірити його за офіційною базою в Українському державному центрі радіочастот та інші нюанси — більш детально можна прочитати на нашому сайті РУМ у статті Можно ли с помощью IMEI-кода найти украденный телефон?







На правах реклами