Ми у Facebook
23.10.2014, 12:00

Як пенсіонерам-переселенцям отримати пенсію на Рівненщині

В силу важких життєвих обставин, проведення атитерористичної операції, багато людей зі сходу України стають вимушеними переселенцями. Багато з них є пенсіонерами і хочуть отримувати пенсії за новим місцем проживання.
Аби отримувати пенсію за новим місцем перебування, до органів Пенсійного фонду Рівненщини звернулося 602 переселенця. Це 337 пенсіонерів з Донецької області, 227 – з Луганської, а також 38 кримчан.

Пропонуємо вам корисні поради, які допоможуть отримувати пенсію на Рівненщині:

- для продовження виплати пенсії звернутися до управління Пенсійного фонду України в районі (місті), де пенсіонер фактично перебуває;

- надати заяву про запит пенсійної справи із зазначенням в ній фактичного місця перебування;

- до заяви додаються копії документів, що посвідчують особу пенсіонера (паспорту та пенсійного посвідчення). У разі відсутності чи втрати документів, варто скористатися послугами міграційної служби (паспортного столу), де ці документи відновлять.

Далі органом Пенсійного Фонду формується запит на електронну пенсійну справу. За даними справи виплата пенсії провадиться з місяця, наступного за місяцем припинення її виплати за попереднім місцем проживання. Пенсію за місцем перебування можливо отримати через підприємство поштового зв’язку або через обрану банківську установу, з яким органом Фонду укладено відповідний договір.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Статті до теми:


Хто такі біженці, переміщені особи та переселенці з Криму та Донбасу

Жителі Рівненщини заплатили за комуналку 105,5%

Майже 60 тисяч підприємств та підприємців сплачують податки на Рівненщині





На правах реклами