Ми у Facebook
26.10.2014, 13:22

26 жовтня в Україні відзначають День автомобіліста

26 жовтня 2014 року всі водії країн колишнього СРСР можуть відзначати День автомобіліста або День працівників автомобільного транспорту. Його зазвичай святкують не тільки професійні шофери, а й звичайні автолюбителі, чиє життя нерозривно пов'язане з автомобілями.
День автомобіліста був придуманий для того, щоб висловити ту важливість, яку в сучасному суспільстві відіграє автомобільний транспорт. Сьогодні автомобілі різних класів та розмірів є незамінними у розвитку будь-якої сучасної держави. Автомобілі дозволяють нам швидко пересуватися, встигати вчасно в потрібні місця, доставляти будь-які вантажі та подорожувати по найцікавішим країнам.

Кількість професій, безпосередньо пов'язаних з Днем автомобіліста вражає. Представники даних професій можуть відзначати це свято завдяки указу Президії Верховної Ради СРСР, який був підписаний 1 жовтня 1980 року. З того моменту День працівників автомобільного транспорту святкують в останню [День працівників автомобільного транспорту] неділю жовтня. Після розпаду СРСР це свято пам'ятають в Україні, росії та в Білорусії.

Свято було встановлене ще в 1993 році указом Президентом "Про День автомобіліста і дорожника "


Статті по темі:

26 жовитня вибори до Верховної Ради


День ангела: календар іменин на 20 - 26 жовтня






На правах реклами