Ми у Facebook
23.10.2014, 17:20

Рівненщина: через програні тендери можуть загинути люди

ФОТО: Євгенія Петровська

Тендери на закупівлю ліків за державний кошт у 2014 році повністю провалено, заявляють громадські організації. І через ці програні тендери можуть загинути сотні, тисячі людей.
Нагадаємо, що 22 жовтня важкохворі рівняни вийшли на вулицю, щоб відстоювати своє право на життя, адже без ліків вони можуть померти. Пікет відбувся під стінами Рівненської облдержадміністрації. Важкохворі благали владу звернути на них увагу, бо на вагах - життя людей.

- В Україні сьогодні надзвичайна ситуація – люди помирають через відсутність ліків. Тяжко хворі українці стали заручниками політичних ігор, хижих бізнес- інтересів політиків та бездарності чиновників, - каже голова обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юрій Лазаревич.

Голова Рівненської облради Михайло Кириллов розповів про один із варіантів вирішення цієї проблеми.

- Питання полягає в тому, щоб пришвидшити тендерні процедури, і це стосується не лише ліків та медичних препаратів. Є думка, що існує певне лобі і тендери навмисне гальмуються. В таких умовах на грані опиняється життя людей. Наразі не фінансуються державні медичні програми. Одним із варіантів вирішення цієї проблеми є передача закупівель від Міністерства охорони здоров’я до Державної служби України з надзвичайних ситуацій та здійснення закупівель за спрощеною процедурою.

Статті до теми:

У Рівному важкохворі пацієнти пікетували ОДА [ФОТО]


У Рівному не буде поліклініки “Північна”


Рівне готове до епідемії грипу та ГРЗ





На правах реклами