Ми у Facebook
24.10.2014, 09:45

Рівненську єпархію УПЦ КП звинувачують у захопленні храму

Водночас УПЦ КП такі звинувачення відкидає. І розповідає про те, що громада просто провела референдум щодо переходу громади віруючих села з УПЦ МП до УПЦ КП.
У неділю, 12 жовтня, в с.Повча Дубенського району на Рівненщині відбувся референдум. Більшість тих, хто взяли участь у голосуванні, висловилися за перехід до Київського патріархату. Водночас священики Московського патріархату не хотіли відмовитися від проведення богослужінь. Було прийнято рішення про почергове використання храму. Такі дії в громаді Рівненська єпархія УПЦ МП називає захопленням.

- 21 жовтня 2014 року, в Рівненській єпархії відбувся захват ще одного храму. Так, громадою УПЦ КП с. Повча, Дубенського р-ну, Рівненської області та духовенством УПЦ КП було взламано і захоплено Свято-Троїцький храм цього села, який належить громаді УПЦ, - пише сайт Рівненської єпархії УПЦ МП. - Цьому передувало намагання змусити православну громаду села погодитись на почергове богослужіння. Але ця спроба не вдалася і православна громада стала на захист свого храму.

Статті до теми:

На Рівненщині проходить референдум щодо переходу в Київський патріархат

Рівненщина: ще одна громада віруючих перейшла з Московського патріархату до Київського

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Божественна літургія у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного [+Відео]

Фото ЧаРівне.інфо з с.Білогодка Дубенського району





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ