Ми у Facebook
24.10.2014, 19:00

Як родичам зниклих у зоні АТО здати аналіз ДНК [+ПОРАДИ]

Детальна інструкція для для рівнян, які втратили зв'язок зі своїми рідними, що зникли безвісти на сході України.
Фото: litsa.com.ua

Працівники МВС України, в також волонтери, які займаються розшуком зниклих на сході України бійців, закликають родичів якнайшвидше здати кров для відбору зразків ДНК. Для цього слід зателефонувати у районний або міський відділ міліції за місцем проживання, звернутися до чергового і заявити про зникнення . Там мають підказати, як оформити заяву і куди звертатися далі.

Громадяни Рівненщини, які втратили родичів чи близьких людей, можуть звертатись у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр (НДЕКЦ) при МВС України в Рівненській області: чергова частина – 679–592, заступник начальника НДЕКЦ – 679–585, відділ спеціальних видів експертиз – 679 583.

У кожному обласному управлінні міліції створено спеціальні робочі групи, які мають займатися прийняттям заяв про безвісне зникнення, викрадення чи взяття в полон громадян, негайним відкриттям кримінальних проваджень, відібранням у родичів зниклих осіб біологічних зразків та призначенням відповідних експертиз, - повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Вакуленко.

Натисніть на зображення, щоб збільшити
Натисніть на зображення, щоб збільшити


ДНК-експертизи тіл загиблих учасників АТО здійснює Державний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ, який має 17 сучасних лабораторій. Міністерство охорони здоров'я з 1 жовтня відсторонене від проведення ДНК-експертиз, інформує прес-служба Президента.

На сайті Міністерства внутрішніх справ розміщені контакти центрів, де можна пройти ДНК-експертизу. Якщо клікнути на банер “Ідентифікація” на головній сторінці ліворуч, з’являється весь перелік.

Контактні телефони керівників робочих груп оприлюднені на офіційному сайті МВС та сайтах кожного обласного управління міліції. У разі, якщо людина не може зв’язатися з робочою групою у області, вона може повідомити про це координатора з Міністерства внутрішніх справ за на офіційному сайті МВС.

Координатор у Рівненській області:
Старовецька Ірина Миколаївна,
тел. (0362) 67-97-88. м. Рівне, вул. Хвильового, 2, каб. 53.

У Рівненській області відбір зразків букального епітелію в родичів зниклих безвісти, здійснюється в НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області за адресою: м. Рівне, вул. Гагаріна, 39, а також за місцем проживання заявників. Тел.

Відібрання біологічних зразків цілком безпечна і безболісна процедура, яка не займає багато часу.



Родичі загиблих військових зможуть безкоштовно проводити ДНК-експертизи

Відібрання зразків ДНК та проведення молекулярно-генетичної експертизи за постановою слідчого для громадянина повністю безкоштовно і здійснюється за рахунок держави, - підкреслив заступник начальника Державного експертно-криміналістичного центру МВСУ - начальник лабораторії інженерно-технічної та економічної експертизи Костянтин Дубонос.





На правах реклами