Ми у Facebook
09.11.2014, 18:40

"Ранкова кава": делікатні поради для жіночого здоров'я

Ми розширюємо географію "Ранкової кави" за межі Рівненщини, адже наша гостя працює у Луцьку. Проте, її корисні поради неабияк стануть у пригоді й жителям Рівненщини. Тема сьогоднішньої розмови – особливості жіночого здоров’я, одна з проблем, яка в своєму наслідку може викликати непліддя.
Говорили ми й про використання жінками гігієнічних засобів. Ця тема буде важливою як для жінок, так і для чоловіків. Отже, гостя "Ранкової кави" – співзасновниця центру "Код здоров’я" Антоніна ЮХИМЧУК.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

– Пані Антоніно, ви представляєте центр "Код здоров’я". Розкажіть, будь ласка, як виникла ідея його створити і якою є основна мета діяльності центру?

– Свого часу я мала багато проблем зі здоров’ям, зрозуміло, що багато і часто відвідувала лікарів, але потім я усвідомила, що основна причина моїх негараздів – послаблення імунітету. Почала застосовувати традиційні лікувальні методи, такі як фітотерапія, і побачила реальні позитивні результати. Саме завдяки зміцненню імунітету моя родина, до речі, я маю трьох прекрасних донечок, має гарний стан здоров'я. Зараз я працюю з багатьма теоріями медицини. І сама організація "Код здоров’я" вивчає давні знання тибетської медицини, бо там є багато довгожителів, які знають як уберегтися від хвороб і не допустити виникнення проблем зі здоров'ям. Тепер ми хочемо навчити цього людей. Не можу не сказати, що без допомоги я б не змогла б розпочати цю справу. У мене є колега, яка є співзасновницею Центру — Олена Павлосюк.

– Ми запланували з вами відзняти цілу серію передач під назвою “Код здоров'я”. Цього разу хочемо порушити проблему, з якою нині стикається багато українських родин – непліддя. Що, на вашу думку, може бути причиною цього?

– Причин може бути дуже багато, частина з них – на які ми не можемо вплинути, але частина, а саме – зачаття дитини, може бути через побут, харчування, одяг… Треба намагатися покращувати своє здоров’я через використання натуральних тканин, натуральних продуктів, адже це все в сукупності несе вплив на наш організм. Є ще один показник, який має вплив на жіноче здоров’я – це використання гігієнічних засобів. Є багато несовісних виробників, які готові на все, аби збільшити кількість своїх продажів. Деякі виробники прокладок додають у свої вироби сировину, яка збільшує виділення. Тим самим жінка втрачає багато заліза, що потім може спричинити проблему з кров’ю та навіть онкозахворювання.

– Така інформація є для нас новою, адже всі виробники з телевізійної реклами наголошують на натуральності і якості своєї продукції. А до яких ще проблем може призвести використання неякісних чи в цілому неправильне використання прокладок?

– Гігієнічні засоби потрібно змінювати через дві години, бо за цей час там утворюється багато бактерій, які розмножуються і можуть викликати багато побічних наслідків у нашому організмі. І через те, що прокладки не дихають, то вони не створюють комфорту для здоров’я жінки.

ДИВИТИСЯ ПРОГРАМУ

Ми також звернулися до практикуючого лікаря-гінеколога, який міг би підтвердити чи спростувати слова пані Антоніни.

Віра ТРИНЬКА, лікар акушер-гінеколог вищої категорії, 5-ї клінічної лікарні міста Львова:

Серед основних жіночих захворювань, захворювання статевих органів дуже часто спостерігаються в українських жінок. За останні 10 років рівень захворюваності зріс у півтора-два рази. Наслідками таких хвороб є перш за все – безпліддя. Якщо говорити про причини цього, то це і екологія, і шкідливе харчування і неправильний спосіб життя. Ще одна велика проблема, з якою стикаються жінки – це використання гігієнічних прокладок. Всі сучасні жінки хочуть комфорту і для цього використовують різноманітні засоби гігієни. Між тим, сучасні виробники в погоні за наживою часто використовують неякісні речовини для виготовлення прокладок. Вони більше коштів витрачають на рекламу, ніж на те, щоб покращити їх якість.

Нам, жінкам, не важлива сама упаковка, а те, що всередині, чим ми користуємося. Ті прокладки, які пропонують відомі бренди – це ненатуральні складники. Тому жінка перед використанням прокладок повинна знати про ті гігієнічні засоби, які використовує. Варто пам’ятати, що ми не такі багаті, щоб купувати дешеві речі, і варто пам’ятати, що лікування хвороби, яка може бути наслідком використання гігієнічних прокладок, коштуватиме значно дорожче.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Під час зйомок цього випуску "Ранкової кави" ми розглянули кілька варіантів прокладок, які пропонує ринок України. Судити про них ви зможете після використання, а у програмі ми провели кілька дослідів, які підтверджують те, що прокладки можуть дихати та гарно вбирати вологу. Для своїх дослідів ми взяли два зразки продукції популярних виробників прокладок, які, зазвичай використовують наші жінки, та прокладки AІRIZ, які сертифіковані, й це означає, що повністю все, що знаходиться в цій прокладці, є натуральним. Навіть по самій упаковці ми можемо побачити, що є багаторазовий клапан, який не пропускає ніяких бактерій, ні вологи всередину упаковки. І кожна окрема прокладка запакована герметично і жодної дірочки немає.

У результаті дослідів ми побачили, що тільки один вид прокладок зроблений з натуральної сировини без будь-яких хімікатів і саме цей вид найкраще увібрав денну норму виділень жінки. Крім того, прокладки AІRIZ з легкістю пройшли перевірку на "дихаючість", тобто саме вони мають поверхню, яка може пропускати повітря і не дозволяють виникненню анаеробних мікробів. Важлива перевірка – перевірка гелю, який знаходиться у прокладці, адже саме він поглинає вологу.

Контакти інформаційного центру “Код здоров'я”:
м.Луцьк, вул. 8 Березня, 12
Тел.: (069) 06-00-113, (050) 37-88-378
http://ua.tiens.com


Статті до теми:

"Ранкова кава": гість - ректор Острозької академії Ігор Пасічник


"Ранкова кава": гостя - Анна Писарчук

"Ранкова кава": гість - Вадим Кухтій





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ