Ми у Facebook
26.10.2014, 09:10

Позачергові вибори до парламенту [ІНСТРУКЦІЯ ВИБОРЦЮ]

Вибори народних депутатів України відбудуться у неділю - 26 жовтня. Голосування триватиме з 8.00 по 20.00.
1. Прийдіть особисто на виборчу дільницю, де ви зареєстровані, з 8 ранку до 20.00 вечора з чинним паспортом громадянина України.

2. Підійдіть до відповідного столу з бюлетенями. Отримайте бюлетень, показавши члену комісії свій паспорт та підписавшись у списку виборців.

3. Зайдіть в кабіну для голосування та відмітьте свій вибір у вибочому бюлетені - одна позначка у відведенному місці напроти назви партії чи кандидата.

4. Вийдіть з кабінки для голосування і опустіть бюлетень у виборчу скриньку.

Не забувайте, що виборець не має права передавати свої виборчі бюлетені іншим особам. Отримання виборчих бюлетенів від інших осіб (крім уповноваженого члена виборчої комісії, який видає виборчі бюлетені), заохочення або змушування виборців до передачі виборчого бюлетеня іншим особам шляхом підкупу, погроз або іншим способом забороняється.

У виборчому бюлетені для голосування у загальнодержавному окрузі виборець робить позначку "плюс" ("+") або іншу, що засвідчує його волевиявлення, у квадраті проти назви партії, за кандидатів у депутати від якої він голосує. Виборець може голосувати за кандидатів у депутати лише від однієї партії.

У виборчому бюлетені для голосування в одномандатному окрузі виборець робить таку саму позначку "плюс" ("+") або іншу, що засвідчує волевиявлення виборця, у квадраті проти прізвища кандидата у депутати, за якого він голосує. Виборець може голосувати лише за одного кандидата у депутати.

За 5 хвилин до 20 години голова дільничної виборчої комісії оголошує про закінчення голосування та зачинення виборчої дільниці о 20 годині. Виборці, які на 20 годину прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати. Для забезпечення реалізації цього права виборців один із членів комісії о 20 годині за дорученням голови дільничної виборчої комісії підходить до входу у приміщення для голосування та запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення для голосування та зачиняє двері.

Статті по темі:


На парламентських виборах можуть бути провокації

Мажоритарники від Рівненщини: повний список кандидатів у нардепи


Місцеві вибори в Україні будуть восени 2015





На правах реклами