Ми у Facebook
28.10.2014, 17:23

Сьогодні відзначають 70-річчя визволення України від фашистських загарбників

Щорічно 28 жовтня відзначають День визволення України від фашистських загарбників як день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.
За даними Вікіпедії, свято встановлене відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

Урочистості приурочено до річниці повного витіснення угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України – Закарпаття, яке відбулося 28 жовтня 1944 року в результаті проведення радянськими силами Четвертого та Першого Українських фронтів Східно-Карпатської наступальної операції.

У День визволення України від фашистських загарбників відбуваються вшанування ветеранів та полеглих у війні, виставки військової техніки, святкові концерти.

«Рівно 70 років тому наші діди й прадіди звільнили Україну від фашистських загарбників», – йдеться у зверненні Президента України Петра Порошенка, розмішеному на офіційному сайті Глави держави.

«Внесок українців у справу визволення народів Європи від нацизму та спільну перемогу у Другій світовій війні – беззаперечний, – наголошує Президент. – Навіть не будучи незалежною державою, Україна де-факто виявилася важливим учасником Антигітлерівської коаліції і заслужено стала країною-співзасновницею ООН».

«Я твердо вірю в нашу перемогу у Вітчизняній війні 2014 року, в те, що мій політико-дипломатичний план спрацює і принесе мир на Донбас і всій Україні. Народ, який пам’ятає звитяги своїх предків – незборимий», – наголошує Президент.

Статті по темі:

Рівненський музикант та художник Юрій Журавель побажав Путіну...застрелитися

У домашній стадіон донецького «Шахтаря» влучив снаряд

Украина под оккупацией: шокирующие фото и факты военных лет





На правах реклами