Ми у Facebook
09.11.2014, 10:50

Рівненщина: на міжнародній трасі згоріла вантажівка [+Фото]

Рятувальники Рівненщини ліквідували загорання вантажного автомобіля «MAN» на міжнародній трасі Сарни – Ковель.
28 жовтня о 09:34 до пожежно-рятувальної служби Володимирецького району надійшло повідомлення про те, що на автотрасі Сарни-Ковель поблизу села Маюничі, загорівся вантажний автомобіль «MAN». На місце події відразу було направлено черговий караул рятувальників 5-го державного пожежно-рятувального поста з смт. Рафалівка.

Коли рятувальники прибули до місця події, вогнем повністю була охоплена кабіна водія. За допомогою пінного та водяного стволів рятувальники приборкали полум'я і швидко ліквідували пожежу. Проте вогонь встиг майже повністю знищити вантажівку, а також пошкодити близько 8 тонн овочів, якими вона була завантажена.

Зі слів власника вантажівки стало відомо, що загоряння трапилося під час руху машини. На ходу лопнула камера переднього правого колеса внаслідок чого відбулося тертя з подальшим іскрінням та загорянням. Водій намагався загасити пожежу наявним порошковим вогнегасником ВП-2. Однак вогнегасної суміші було недостатньо і вогонь перекинувся на кабіну вантажівки. (Для довідки: дволітровий вогнегасник «випускає» свій заряд за 5-6 секунд). А як відомо для повного вигоряння автомобіля потрібно менше трьох хвилин, а оскільки вантажівка не була оснащена у достатній кількості відповідними первинними засобами пожежогасіння згідно норм належності, пожежу не вдалося ліквідувати на ранній стадії.

Як нагадує прес-служба Головного управління ДСНС у Рівненській області, згідно «Норм оснащення вогнегасниками колісних транспортних засобів» вогнегасниками ВП-2 оснащуються лише легкові автомобілі, а вантажні автомобілі порошковими із зарядом вогнегасної речовини не менше 9 кілограмів. Тому Головне управління ДСНС України у Рівненській області звертається до усіх автолюбителів з проханням відповідально поставитися до забезпечення свого автотранспорту вогнегасниками згідно норм належності та своєчасно проводити їх технічне обслуговування і перезарядку.

Статті до теми:

Рівне: з 9 поверху випала 15-річна дівчина, батько якої в зоні АТО

Рівне: поблизу мікрорайону "Північний" горять поля

На Рівненщині потяг переїхав чоловіка [+ПОРАДИ]





На правах реклами