Ми у Facebook
29.11.2014, 20:15

Магія молодого Місяця: прикмети, сни та замовляння

Більшість народних прикмет і повір’їв, снів, замовлянь та інших магічних ритуалів, що мають стосунок до Місяця, походять ще з язичницьких часів і пов’язані з щойно народженим небесним світилом - "молодиком", "новаком", "новоліттям". До вашої уваги - найцікавіші народні прикмети, сни та магічні ритуали "на молодика".
СОННИК: якщо насниться молодик

Усі сни у період молодого Місяця віщують радість.

Місяць на небі - прикмета скорої любові або переміна у коханні.

Молодика уві сні побачить незаміжня дівчина - скоро з’явиться жених, наречений.

Місяць у хмарі - жених буде бідний, а коли ясний, то буде багатий.


НАРОДНІ ПРИКМЕТИ про молодий Місяць

- Той, хто народився в молодика, буде жити довго і щасливо.

- Якщо немовля народжується на молодику, то і в старості виглядатиме молодо.

- Хто побачить тонкий серп нового місяця уперше, повинен перехреститися, щоб щастя не залишало протягом місяця.

- Вийти заміж «в молодичок» (так називали новий місяць колись на Поліссі) - до нового щасливого життя.

- У народі колись вірили: не пощастить тому, хто вночі вийде з дому з порожніми кишенями і в цю мить "випливе з лівої руки" молодик.

- За багаторічними спостереженнями народних синоптиків, круті роги молодика взимку - на мороз, влітку - на мокру погоду.

Коли Місяць народжується, нічого не можна сіяти, садити й пересаджувати

- Місяць народився і водою обмився - незабаром задощить.

- Місяць-молодик восени й навесні сходить ріжками вниз - на дощ.

- Молодик з’являється у дощову погоду - місяць буде дощовий.

- Райдужне коло навколо місяця-молодика – буде вітер і хмари.


ЗАМОВЛЯННЯ, пов’язані з місяцем-молодиком

На молодика з давніх часів дівчата ворожили на жениха й просили місяць і долю, щоб послали їм вродливого, здорового і роботящого парубка.


Дехто (а особливо жінки та дівчата) й досі вірить у магічну силу молодого Місяця й загадує бажання на майбутнє. Головне – бажання мають бути позитивними, а замовляння мають фантастичну силу тільки тоді, коли нікому НЕ ПРИНОСЯТЬ ЗЛА!!!

"Щоб водились гроші": На молодика налити склянку води і залишити його за шторою на вікні доти, аж поки місяць не стане повним. Потім вмиватися цією водою, примовляючи: "Як ти, місяць, був худий та став повний, так і у мене всякого добра, щоб було повно".

"Щоб бажання збулося": Коли місяць-молодик, написати друкованими літерами на щільному аркуші паперу своє бажання, наприклад: "Хочу знайти цікаву і високооплачувану роботу". Взяти дві церковні свічки, одна повинна бути більшого розміру, а інша - меншого. Запалити за допомогою сірника велику свічку, встановити у підсвічник, а вже від неї запалити меншу свічку. При цьому увесь час думати про своє бажання.

"Щоб було щастя і здоров’я": До молодика можна звернутися із проханням додати щастя і здоров’я: "Молодик, молодик, тобі виповняться, а нам оздоровляться, тобі рясота, а нам красота, тобі рай на небі, а нам рай на землі!"

"Щоб не боліли зуби": Робити це краще на молодик. Звертаючись до місяця, примовляють:
- Місяцю, місяцю, чи болять в тебе зуби?
Ні, не болять, ні не щемлять.
Нехай же і в мене, раба Божого моленого, хрещеного
і не болять, і не щемлять.
(записано в с. Острів'я Волинської обл.)

Деякі цілителі та екстрасенси на молодика замовляють воду:

"Набираємо в потрібний час воду, посуд ставимо на ліву долоню, опустити в воду кінчики середніх пальців правої руки. Читаємо замовляння, щоб дихання ледь-ледь торкалася води, одночасно уявляємо, що посуд заповнюється зцілюючою силою. Після прочитання ви відчуєте, що вода всотала усі ваші думки та бажання. Навіть посуд з водою стає трохи важчим, це може відчути стороння людина. Замовлену воду треба пити 7, 14, 21, 28, а ще краще 40 днів. Пити треба по стакану вранці та вечері натщесерце . Щоб вода не губила своєї сили, посуд з водою треба брати та передавати тільки робочою рукою. В зимовий час читають замовляння опівдні або після заходу, влітку – в зворотному напрямку. Якщо ви бажаєте звільнитися від хвороб, зурочень, бідності то замовляння читають на ущербний місяць, а на молодика підсилюють життєвий позитив (здоров’я, кохання, удача). Можна читати три рази, по закінчені кажуть ОМ".

"Щоб схудла й погарнішала": Сучасний варіант замовляння для жінок, які не можуть побороти зайву вагу: береться улюблена фотографія, де ви гарна і струнка, згадуєте, скільки тоді важили, 115 хвилин медитуєте – думаєте про те, яка ви була гарна, як усе тоді було чудово, як ви дуже хочете знову схуднути до тих параметрів…


Вірите чи не вірите – спробувати можна. У будь-якому випадку не зашкодить просто подумати про щось хороше, запрограмувати себе на позитив, щастя і кохання й… розпочати діяти!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Що можна і чого не можна, коли Місяць уповні?
Що можна і чого не можна, коли Місяць - молодик?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ