Ми у Facebook
03.11.2014, 14:44

У Луцьку для реабілітації бійців АТО використовують боулінг та плавання

У Луцьку на базі Волинського обласного госпіталю інвалідів відкрили Центр реабілітації учасників АТО, у якому надають не тільки медичну допомогу, а й організовують дозвілля для бійців.

Як розповіла «Громадському.Волинь» заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець, військовий госпіталь наразі переповнений, тому потрібно дбати про місця альтерантивної реабілітації бійців.

«Ми вирішувати цю проблему почали від самого початку АТО, бо все-таки військовий госпіталь зараз переповнений, там надають здебільшого медичну допомогу. Вирішили, що на базі військового госпіталю для ветеранів війни створимо такий центр. Із обласного бюджету для нього виділили кошти.

На першому поверсі Волинського обласного госпіталю інвалідів нині проводять ремонт, щоб облаштувати спортзал для бійців. Також для них організовують дозвілля у спортивно-розважальному комплексі «АдреналінСіті», зокрема боулінг та більярд.

Станом на 3 листопада реабілітацію проходять 11 людей, однак вже є додатакові заявки.

«Палати є, медичне обслуговування є. Але реабілітація – це не тільки надання медичної та психологічної допомоги. Тому ми сьогодні залучаємо бійців до болулінгу, більярду, послуги басейну надаємо. У нас є перспектива зробити спортзал для бійців на першому поверсі госпіталю», – каже чиновник.

Також планують використовувати для реабілітації бази відпочинку на Шацьких озерах, щоб зробити його наближеним до домашніх умов.

За словами Мишковець, у Мінсоцполітики запозичили волинську ідею Центру та видали рекомендації відкрити їх по всій Україні.

Статті по темі:

Рівне: волонтери терміново збирають гроші на купівлю «швидкої» для АТО

Рівненський військовий госпіталь потребує ліків [ВІДЕО]

Рівненський військовий госпіталь терміново потребує допомоги





На правах реклами