Ми у Facebook
09.12.2014, 12:13

Поради рівнянкам: як правильно робити масаж шиї [+Відео]

Більшість жінок навіть не здогадуються, що досить приділяти шиї хоча б 10 хвилин на день, і можна значним чином продовжити красу і молодість цієї ділянки тіла. Хочете дізнатися, як? Жіночий Клуб вам розповість!
Нанесення крему, безумовно, важливе для шкіри шиї. Але ефект від крему можна підсилити в кілька разів, якщо перед цим зробити масаж шиї. Це допоможе розслабити м'язи шиї (виявляється, ми і не знаємо, наскільки вони напружені!), відновити нормальний кровотік і посприяти кращому всмоктуванню шкірою поживних і зволожуючих речовин.

Худнути просто

До речі, про втому вечорами: невеликий масаж шиї допоможе додати вам бадьорості навіть після самого важкого робочого дня. Справа в тому, що масаж допомагає відновити нормальний кровообіг головного мозку - ви відчуєте те, що прийнято називати «проясненням в голові». А коли усунеться напруга м'язів шиї і плечей, вам здасться, що ви ніби миттю, позбулися важкого вантажу денних турбот. А така «швидка допомога» стане у пригоді й під час робочого дня, щоби повернути активність і настрій. Також масаж шиї можна застосовувати як один із заходів боротьби зі зморшками та другим підборіддям.

Існує безліч технік і варіантів масажу шиї, але всі їх можна розділити на дві категорії: масаж робиться самостійно або за допомогою іншої людини.



Як робити самомасаж шиї - сидячи або стоячи - не так уже й важливо. Найголовніше - не сутулитися і не напружувати м'язи шиї, плечей і спини. Це досить складно, тому що в рухах рук плечові м'язи, так чи інакше, задіяні, тому, як тільки руки втомилися - зробіть перерву. Для того, щоб краще контролювати процес, встаньте (сядьте) перед дзеркалом. Не поспішайте закінчити процедуру якомога швидше, отримуйте задоволення - і масаж шиї принесе вам набагато більше користі!



Зокрема, щоб не розтягнути шкіру шиї, дуже добре використовувати при масажі рослинне масло (наприклад кокосове, мигдальне, персикове, оливкове та ін.)

Знімаємо втомі ніг

Для початку - розминка: погладжуйте шию подушечками пальців зверху вниз, від лінії росту волосся до плечей. Не старайтесь занадто розтягувати шкіру. Почніть за вухами - пальці в підсумку повинні зустрітися на хребті. Продовжуючи зверху вниз, поверніть руки в початкове положення.

Розминаємо передню частину шиї: поперемінно обома руками гладимо шию від підборіддя до грудей. Беруть участь не тільки подушечки - внутрішня поверхня пальців цілком. Потім тильною стороною обох кистей погладжуйте шию, починаючи з самого її низу, і поступово рухаючись до підборіддя. Руки при кожному доторканні рухаються навскіс (кожна по своєму боці шиї), і вгору до мочок вух.



Фото: allmassazh.ru, yangshen.ru
Матеріали з сайту: velyka-rodyna.in.ua





На правах реклами