Ми у Facebook
08.11.2014, 02:02

Боротьба між УПЦ КП та УПЦ МП на Рівненщині: референдум, протест та російські телеканали

erve.ua

На Рівненщині вже вісім храмів перейшли з-під юрисдикції Московського до Київського патріархату. Водночас в різних містах та селах області "спалахують" конфлікти щодо релігійного питання. Так, в селі Птича Дубенського району так і не визначилися: кому підпорядковується громада віруючих.
У неділю, 2 листопада, в селі Птича Дубенського району вирішували як далі буде жити церковна громада. Рухи щодо переходу Свято-Успенської парафії УПЦ МП до юрисдикції УПЦ КП розпочалися тоді, коли священик відмовився молитися за загиблих героїв АТО та тих, хто відвойовує незалежність на сході країни.

Після проведення референдуму, більшість жителів Птичі підтримали перехід під юрисдикцію Київського патріархату.

Результати опитування:

- 407 членів громади проголосувало за перехід до КП, 305 – побажали залишитися під керівництвом МП, не проголосувало 178 жителів та 11 бюлетенів були визнані зіпсованими, - пише erve.ua.

Але такі результати не влаштовували тих, хто все ж проголосували за УПЦ МП. Віряни погрожували перекрити трасу міжнародного значення Київ-Чоп, а також у селі не раз бачили журналістів російських телеканалів.

- Щоб ще більше зростав градус протистояння, представники УПЦ МП привезли до села монахів з Почаївської лаври. А також в Птичі вже працюють російські журналісти, які намагаються всілякими силами поширювати серед людей проросійські настрої. Москва не хоче втрачати свого впливу в Україні та в області, зокрема, - коментує ситуацію клірик Свято-Покровського кафедрального собру міста Рівне, прот. Миколай Капітула.

Статті до теми:


На Рівненщині УПЦ КП та УПЦ МП почергово використовуватимуть храм



На Рівненщині поширюють провокаційні листівки проти УПЦ МП [+Фото]


Рівненщина: ще одна громада віруючих перейшла з Московського патріархату до Київського





На правах реклами