Ми у Facebook
09.11.2014, 14:34

Унікальне українське добриво європейського рівня виробляють на Рівненщині

Це справжня сенсація аграрного ринку – добриво NPK в одній гранулі. Комплексне добриво «U●Phos», виробництво якого налагодили на Рівненщині, не має аналогів в Україні. Знімальна група програми «Ранкова кава» вирушила на підприємство «Укртехнофос», де створили цю сенсацію.
На виробництві ми дізнатись більше про нові можливості для сільськогосподарських виробників, які відкриває використання цього диво-добрива.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Добриво «U●Phos», виготовлене в Україні на сучасному високоякісному обладнанні за новітніми науковими розробками, сміливо може конкурувати із закордонними аналогами. Поєднання усіх основних речовин, який потребує рослина, в одній гранулі (і у будь-якому співвідношенні) дозволяє вирішити низку проблем аграріїв, з-поміж яких – розрахунок оптимальної кількості добрива і рентабельність виробництва. Європейські фермери мають можливість економити на раціональному живленні рослин уже кілька років, в Україні ж досі не було технологій механічного компактування таких гранул. Тож наші аграрії використовували уже традиційні види добрив, при чому значна частка з них імпортувалася з Росії. Відтепер українські сільгоспвиробники мають можливість використовувати унікальний продукт вітчизняного виробництва. Тож «U●Phos» – це не тільки усі переваги NPK в одній гранулі, а й непогана перспектива для розвитку економіки України.

А детальніше про сенсаційне добриво ми дізнаємось безпосередньо на підприємстві, де його створили та виробляють. Спочатку нашим співрозмовником став генеральний директор групи компаній «УкрТехноФос» Юрій СУПРУНЮК.



ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

– Юрію Павловичу, Ваше підприємство розпочинає нове виробництво. Розкажіть, будь ласка, про нове мінеральне добриво, яке виготовляє «УкрТехноФос». В чому його особливості?

– Виробництво відбувається у Рівненському районі, в селі Городок. Будівництво цього заводу ми розпочали більше, ніж півтора року тому, і буквально місяць тому вже його запустили. За кілька тижнів ми вже вийшли на промислову потужність, яка становить більше 300 тонн за добу. Виробництво відбувається цілодобово, тобто близько 10 тисяч тонн у місяць, більше 120 тисяч тонн у рік. Ми впевнені, що будемо працювати цілодобово впродовж усього року.

Якщо говорити про унікальність нашого добрива, то я не втомлюся повторювати, що наше добриво є насправді українським. На жаль, у нас не 100% українська сировина, але ми йдемо до того, що будемо застосовувати нетрадиційні види сировини. Будемо переходити на українські складники і мінімум залежати від Росії. Адже до сьогодні все українське сільське господарство відчуває на собі такий вплив та залежність.

Якщо ж говорити про технологічні відмінності, то унікальність нашого добрива в тому, що основні макро- та мікроелементи: азот, фосфор, калій та сірка, а також мікроелементи поєднані відтепер в одній гранулі. Тим самим доступність до однієї рослини, її найвіддаленішого корінця, буде однаковою для всіх речовин.

– Зрозуміло, що нове добриво Ви будете розповсюджувати по всій Україні, а якщо говорити про експорт, то з якими країнами ведете перемовини?

– Ми вже співпрацюємо з багатьма фірмами і бачимо інтерес до новинки від «Укртехнофосу». Серед зацікавлених – наші сусіди-поляки, румуни. Буквально тиждень тому провели перемовини з Литвою. Є перспектива виходити на європейський ринок. Зрозуміло, що це непросто. Приміром, наше добриво для цього повинно отримати спеціальну реєстрацію Rich, а вона водночас складна і дуже дорога. Але ми таку перспективу не просто розглядаємо, а вже з нею реально працюємо. Три місяці ми готувалися до серйозної сільськогосподарської виставки в Любліні. Мали там прекрасне місце, прекрасний стенд, і наша команда у кількості 15 чоловік там відпрацювала.

Водночас для того, щоб побачити усі процеси виробництва нового комплексного мінерального добрива на власні очі, знімальна група програми «Ранкова кава» вирушила безпосередньо на завод, щоб побачити, як все відбувається, «зсередини» та поспілкуватися з фахівцями-технологами.



ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Ось їхні коментарі:

Олександр РЯБИЙ, директор з виробництва:


– На даній лінії проходить грануляція сульфату амонію. Цей процес відбувається за допомогою грануляторів. Сировина змішується до відповідної консистенції і гранулюється. Після грануляції продукт потрапляє до спеціальної установки, яка називається «грохот». Там відділяється готовий продукт, який йде на фасовку, а «обратка» подається у змішувач. Цей процес відбувається безперебійно.

Людмила СТЕЛЬКО, начальник виробничо-вимірювальної лабораторії:

– Добриво у гранульованій формі, яке виробляє наш завод, має сталий хімічний склад. Воно дає можливість отримати різні значення основних компонентів: азоту, фосфору та калію і мікродобавок. Ми можемо підбирати оптимально те, що потрібно рослині. І перевага, що це все зібрано в одній гранулі.
Такі особливості дають можливість для аграріїв прорахувати все, що потрібно вносити в землю для рослини. Наприклад, це може бути екстра азот, екстра фосфор і найголовніше, що це продукт однакового гранулометричного складу. При внесенні він рівномірно лягає в землю, і агроном впевнений, що рослини отримають однакову кількість поживних речовин.

Насамкінець генеральний директор групи компаній «Укртехнофос» Юрій СУПРУНЮК звернувся до всіх читачів цього матеріалу та глядачів програми «Ранкова кава» з таким побажанням:

– Я впевнений, що сільське господарство врятує Україну, і тому моє побажання хочу адресувати усім аграріям. Незважаючи на те, що наша держава нині переживає нелегкі часи, я впевнений в тому, що в майбутньому нас чекає все тільки краще. Купуйте українське, адже це на часі, це дуже актуально. Ми повинні зараз, як ніколи раніше, об’єднувати наші зусилля, щоб слава України була знана у всьому світі завдяки нашому виробництву, посильній праці та прекрасним людям.

м. Рівне, вул. Соборна, 370 В
Тел./факс: (0362) 64 98 80, 64 98 81
office@utphos.com
www.utphos.com


Статті до теми:

ПЕРЕГЯЛНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ]ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ[/url]

Чим добриво може допомогти українській економіці

Вибір "ОГО": Юрій Супрунюк. "Завжди рухатися тільки вперед"





На правах реклами