Ми у Facebook
10.11.2014, 09:10

Москва потрапила у трійку найгірших міст для життя

У першій десятці найкращих за умовами проживання – 7 європейських міст. Російська столиця разом з Манілою та Джакартою – остання в рейтингу 64 найбільш густонаселених міст планети.
Про це йдеться у новому дослідженні Global Liveable Cities Index (GLCI), яке провели фахівці провідних університетів Сінгапуру, Каліфорнії (США) та Австралії.

Повний рейтинг опублікований у журналі World Review of Science, Technology and Sustainable Development, повідомляє sciencedaily.com. У ньому розташовані 64 найбільш густонаселених міст і мегаполісів планети.

Фахівці порівнювали такі показники: зручність для роботи та відпочинку, екологія, місцевий та глобальний розвиток, динаміка економіки, конкурентоздатність, безпека, соціокультурні умови, державне управління та інші фактори.

До речі, у першу десятку найкращих увійшли 7 європейських міст:
1. Женева
2. Цюрих

3. Сінгапур
4. Копенгаген
5. Гельсінкі
6. Люксембург
7. Стокгольм
8. Берлін
9. Гонконг
10. Окленд

Нью-Йорк зайняв лише 17 місце, незважаючи на те, що «Велике Яблуко» - лідер за економічними та іншими показниками. Тільки 18-та столиця Японії Токіо, 22-й – Лондон. Москва опинилась у «хвості» цього рейтингу, зайнявши аж 62-те місце після столиці Камбоджі Пномпеня. Гірше за російську столицю для життя людей тільки Маніла та столиця Індонезії Джакарта.

Київ та інші українські міста-мільйонники у цей рейтинг не потрапили, пише news.bigmir.net.

На фото: Новий бізнес-центр Москва-Сіті. Фото з Вікіпедії.





На правах реклами