Ми у Facebook
16.11.2014, 09:15

З Рівненщини везли у Білорусь незаконний коньяк та віскі [+Фото]

Співробітники Брестської митниці вилучили у громадянина України контрабандний товар - півтора десятка пляшок дорогого алкоголю.
Днями у пункті пропуску «Невель» (Пінський район Білорусі, що межує із Зарічненським районом, с. Прикладники) 61-річний мешканець Рівненської області намагався приховати від митного контролю і ввезти на територію сусідньої держави 15 пляшок віскі та 5 пляшок коньяку, повідомила прес-служба Брестської митниці.



А співробітники відділу боротьби з контрабандою під час огляду рейсового автобуса сполученням «Ковель-Брест» виявили в салоні шість пакетів, у яких знаходились 18 пляшок спиртних напоїв. Весь незаконний «алкогольний» товар вилучено.

Останнім часом почастішали спроби незаконно ввезти на територію Білорусі алкогольну продукцію. В Росію, де діють економічні санкції ЄС і дуже дорога хороша «водка», везуть вино з Італії, горілку – з Волині.

Згідно із законодавством Митного союзу, в який входить Республіка Білорусь, без оподаткування на територію МС можна провезти до 3 літрів спиртного на одну особу, яка досягла 18 років, і від 3 до 5 літрів - за умови сплати мит за ставкою 10 євро за літр.

Ввозити більше 5 літрів алкогольних напоїв фізичній особі заборонено. У тому числі мешканцям прикордонних районів, які їдуть до близьких родичів на весілля чи хрестини.

Фото: прес-служба Брестської митниці






На правах реклами