Ми у Facebook
23.11.2014, 18:15

Антистресових котів рівнянка в’яже своїми руками

Бавитись іграшками люблять усі без винятку - як діти, так і дорослі. При чому, останні роблять це з не меншим блиском в очах та вибуховими емоціями.
Здавалося б, іграшка - звичайна річ, неживий предмет, а скільки позитивних та приємних вражень вона викликає у свого власника. Для одного – це повернення у дитинство, для іншого - подарунок від коханої людини, а для когось – справа усього життя.

Рівнянка Лілія Андріянова абсолютно випадково почала виготовляти іграшки своїми руками. Елементарні знання в’язання гачком вона мала ще зі школи. Але по-справжньому захопилася цим рукоділлям рік тому. В інтернеті Лілія побачила зразки, за якими вирішила й сама спробувати щось зробити своїми руками.

- В соцмережі я побачила в'язаного гномика і одразу захотілося зробити щось подібне, - каже Лілія. – Найбільше задоволення отримуєш від декору іграшок, коли пришиваєш їм оченята, лапки, хвіст. Здається, що вони оживають у твоїх руках.









Що відчуваєте, коли займаєтесь улюбленою справою?
- Лише радість та приємні відчуття. Іграшки, самі по собі, провокують хороший настрій та посмішку на обличчі. Як для дітей, так і для дорослих це забава, але кожен вкладає в неї свій сенс.

Звідки беруться ідеї?

- Спочатку зразки та схеми робіт шукала в інтернеті, а тепер вже й сама їх вигадую. На даний час - я сама собі бренд (сміється -авт.). Займаюся самопіаром. Організувала групу Вконтакте та “Однокласниках”. Багато людей вже встигли долучитися до мене в друзі, постійно розпитують, замовляють іграшки для себе та своїх знайомих.





Які іграшки в’яжете найчастіше?

- В’яжу, переважно, тварин, казкових та мультиплікаційних героїв. Це заняття просто припало мені до душі. Не скажу, що я полюбляю казки чи живу якимись мріями. Просто під час виготовлення іграшок я відволікаюся від щоденних турбот та клопотів.








З чого виготовляєте іграшки?

- Використовую акрил та бавовну. Іграшка має бути безпечною, а пряжа, з якої вона виготовляється — гіпоалергенною, аби в ній не заводились шкідливі бактерії. Такі іграшки можна з легкістю прати і вони не втрачають своєї форми.







Звідки берете енергію та бажання працювати?
- Найперше, стимулюють самі покупці та люди, що замовляють іграшки. От уявіть: зазвичай, я в'яжу невеликі за розміром іграшки. А тут пишуть і просять зв’язати великого ведмедика, наприклад. Я так прямо і кажу: “Поки не знаю, бо подібного не робила, але давайте спробуємо”. Отак все й починається. Тоді я зв’язала медведика, розміром в 34 см. По ходу роботи часто експериментую. Спочатку ніби уявляю тваринку з короткими лапками, а під час роботи вони самовільно стають довшими. І так навіть краще.







Як і де можна придбати Ваші іграшки?

- Мої іграшки є у мистецькій галереї “ЗУЗА”. У своїх виробах стараюся не повторюватись. Кожного разу вигадую щось нове або ж додає якусь «родзинку» до вже готового виробу. Також іграшки можна купити і в луцькому магазині “КітГорошко”. До речі, на час проведення Євро-2012, іграшки там продавалися просто «на Ура». Багато іноземців везли їх з собою додому як сувеніри.







А скільки коштують?

- Ціна - від 50 гривень і більше. Залежить від розміру іграшки, матеріалів та часу її виготовлення. Для дітей замовляють, в основному, казкових персонажів, а от дорослим більше подобаються в’язані коники та круглі коти.

Яка Ваша улюблена іграшка?

- Зараз найбільше подобаються круглі коти з довжелезними хвостами. Усі знають, що ці тварини — це антистреси. Вони дуже м’які та приємні на дотик, здатні забирати погану енергетику та покращувати настрій.





Що треба для того, аби зробити іграшку?

- Елементарних знань в’язання крючком, в принципі, достатньо. Але якщо немає відповідного бажання — нічого не вийде. У результаті отримаємо сумну, неакуратну іграшку. Як бачите, у цій роботі усе взаємопов’язане. Просто в'язати замало, треба хотіти це робити, отримувати від цього насолоду і знати, що це подобається і потрібне для інших людей.





На правах реклами