Ми у Facebook
20.11.2014, 10:20

Зелене світло змінам у туризмі

Туристична галузь є однією з основних. Але для того, щоб знати, які кроки потрібно робити та як розвивати туризм в державі в цілому та в кожній з областей окремо, п'ять представників від України взяли участь у програмі стажування "Комплексний регіональний розвиток і маркетинг туристичної інфраструктури".
Період змін у житті та діяльності будь якої людини, країни, системи, завжди пов'язаний із численними ризиками, але що парадоксально – і з рядом можливостей. Коли мова йде про країну, безумовно, період змін – найкращий час для втілення ідей, що виходять за рамки "докризового мислення", для особистостей, що генерують інноваційні методи та підходи, планів та проектів, що відкривають нові горизонти, несуть знання та навчають успішним практикам для тощо.

У такий період змін, який сьогодні переживає Україна особливої актуальності набувають питання модернізації та оновлення практично усіх сфер життя. Туризм у числі перших галузей, які мають усі передумови для перетворення нашої держави в одну з процвітаючих європейських країн.

Безумовно, пошук ефективного використання цих передумов є сьогодні одним з першочергових завдань галузі як на державному, так і на регіональному рівнях. Очевидно, що одним з орієнтирів для розвитку туристичної сфери можуть стати успішні західні моделі розвитку та управління.

Рівненщина від А до Я

Так, однією з найефективніших практик вивчення закордонного досвіду є Спеціальна американська програма ділових стажувань (SABIT), яка з 1990 року проводить навчання менеджерів середньої та вищої ланки, вчених та інженерів з країн СНД на базі американських компаній та неурядових організацій. Мета програми – сприяння економічній реструктуризація у країнах СНД. Основний акцент стажувань – на спеціалізованій галузевій підготовці, вивченні концепцій функціонування ринкової економіки, що є необхідним для прогресивного розвитку та залучення інвестицій.
Так, у 2014 році реалізовувалася тритижнева програма стажування "Комплексний регіональний розвиток і маркетинг туристичної інфраструктури", у якій взяли участь 17 представників туристичної галузі з Азербайджану (1), Вірменії (1), Узбекистану (1), Грузії (2), Таджикистану (2), Киргизії (2), Казахстану (3) та України (5). Серед українських учасників були й представники Рівненщини.
Три тижні учасники програми відвідували державні установи, туристичні та культурні заклади й підприємства, спеціалізовані громадські об’єднання та організації з метою вивчення моделі функціонування туризму в Сполучених штатах. Так, маршрут стажування включав відвідання штатів Колумбія, Західна Вірджинія (м.Берклі Спрінгс), Меріленд (м.Анаполіс), Північна Кароліна (м.Ашвіль), Південна Кароліна (м.Чарльстон), Орегана (м. Портленд та м.Ньюпорт).

Туристичні “перлини” Рівненщини

Безумовно, отриманий у ході стажування досвід повинен бути поширений з метою всебічного аналізу, осмислення та пошуку об’єктивних форм його впровадження на теренах вітчизняної туристичної галузі. Саме з цією метою в рамках проекту "Використання досвіду Сполучених Штатів Америки в питанні комплексного регіонального розвитку та маркетингу туристичної інфраструктури у Рівненській області" наприкінці тижня буде проведений семінар для районних спеціалістів з питань туризму та представників готельних підприємств Рівненщини.

Стаття підготовлена за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Точка зору, відображена у ній, може не збігатися з офіційною позицією уряду США.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ