Ми у Facebook
27.11.2014, 14:44

З початку року казна місцевого бюджету поповнилась на 41,5 млн.грн.

Казна Рівного поповнилась на 41,5 мільйонів гривень плати за землю з початку року.
Загальна сума надходжень до місцевої скарбниці плати за землю становить понад 8%. Лише в жовтні місцевий бюджет отримав 3880,3 тис. грн. цього платежу і ця сума на 233,5 тис. грн. перевищує показники аналогічного періоду 2013 року.

Цей ріст – результат спільної роботи фахівців податкової служби, місцевого самоврядування та платників податків, які відповідально поставились до своєчасної сплати цього платежу.

При цьому, податківці нагадують, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Юридичні особи-платники цього податку самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня.

Сума податку, визначена у податковій декларації на поточний рік, сплачується юридичними особами рівними частками щомісяця, протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця.

За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Порядок обчислення плати за землю та строк її сплати регулюється статтями 286-287 розділу ХІІІ Податкового кодексу України.

За інформацією ДПІ у місті Рівному.

Див. також:

В Україні знизиться вартість акцизу на алкоголь та цигарки

Цьогорічні надходження до бюджету області кращі за минулі





На правах реклами