Ми у Facebook
30.11.2014, 20:40

У Рівному все-таки введуть "Єдиний квиток"

Для цього потрібно лише до кінця підготувати угоду над якою зараз працюють юристи. Побоювання, які мав міський голова не підтвердилися. Є можливість, що "Єдиний квиток" і місті введуть вже наступного, 2015 року.
Інвестиційний проект, у рамках якого передбачена закупівля нових тролейбусів для міських перевезень, встановлення автоматизованої системи оплати та контролю за проїздом, реалізує у Рівному південнокорейська компанія MST Global Inc.

Після проведення громадських слухань, де громада підтримала таку ініціативу, міський голова підтвердив, що у Рівному все ж введуть "єдиний квиток".


- Ми не підписали угоду з корейською фірмою, яка запропонувала запровадити у Рівному єдиний електронний квиток, адже була невизначеність з трьох питань.

Перше – я хотів, щоб було проведено громадські слухання. Сподівався, що людей буде більше, але ми все оголосили завчасно і хто хотів, той прийшов. Слухання підтвердили бажання людей, щоб нововведення було впроваджено. А те, що перевізники були проти, це закономірно. Їм це невигідно, бо всі гроші будуть на виду. Але я мушу застерегти, що пасажирські перевезення існують насамперед не для того, щоб перевізники заробляли, хоча розумію, що їм потрібно годувати свої сім'ї. Завдання перевізників – перевозити пасажирів, а якщо вони роблять це добре, то мають можливість і годувати свої родини, - розповідає міський голова Рівного Володимир Хомко.

- По-друге, над угодою з корейською фірмою працюють юристи. Днями вона повинна бути повністю виписана. Це дуже відповідальна справа, бо корейська сторона, скажімо, вимагає, щоб в угоді був такий пункт: «Всі судові суперечки розглядаються тільки у Паризькому суді». Розуміючи деякі законодавчі особливості нашої держави, чимало іноземних фірм ставлять такі умови. Вони вкладають 15 мільйонів без гарантів і логічно, що хочуть мати страховку.

Третє, що я хотів дізнатися, - це імідж цієї фірми, чи за нею немає ніяких негативних справ. Я знаю як такі перевірки робити і я це вияснив. Бо ми змусили корейців створити фірму, яка зареєстрована в Рівному і яка має сплачувати податки саме у Рівному. Ми нічим не ризикуємо, адже фінансові ризики міста зведені до нуля. Тільки буде розроблена нова угода - ми її підпишемо.

Мене хвилюють ще старші люди, пенсіонери, як вони опанують і призвичаяться до нововведення. Але я впевнений, що за ним майбутнє, і ця ідея мені подобається.

Статті до теми:

"Єдиний квиток" у Рівному: вдала інвестиція чи інтерес організаторів

Корейці інвестують у Рівне 15 мільйонів доларів


Чому у Рівному бояться вводити "Єдиний квиток"





На правах реклами